Bahato ponašanje trojice mladića u beogradskom restoranu navelo Srbe na razmišljanje: Šta je konobarica mogla da uradi u ovakvoj situaciji?
Posao konobara nije lak. Iako se u svom poslu susreću i sa kulturnim ljudima, neretko dolazi do nezgodnih situacija sa bahatim osobama u kojima konobari moraju dvaput razmisliti šta će učiniti. Upravo posmatrajući nedavnu situaciju u neimenovanom restoranu u Beogradu, jedan mladić pitao je Srbe na internetu kako je radnica trebala da reaguje onda kada su u lokal ušli gosti koji su se i više nego bahato ponašali.
Momak iz Srbije je, prepričavajući događaj iz jednog restorana u Beogradu, u kom se našao, stavljajući akcenat na ponašanje bahatih gostiju i odsustvo ikakve reakcije konobarice, na Reditu pitao ostale članove ove društvene mreže koja su prava konobarice u takvim situacijama i da li je ona ispravno reagovala.
"Bahato ponašanje u restoranu", naslovio je on svoju objavu.
A onda objasnio o čemu se zapravo radi.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
"Danas sam sedeo u jednom manjem lokalnom restoranu sa jednim poznanikom. Restoran je bio pun, bio je slobodan samo jedan sto na kome je stajala pločica 'rezervisano'.
Došla su neka tri lika, sklonili su pločicu, zapalili cigarete. Konobarica im je rekla da je sto rezervisan, na šta je jedan od njih odgovorio 'I šta onda? Koga boli k***, donesi nam tri piva'. Devojka im je donela piće, a kasnije su došli i ljudi koji su rezervisali sto, pa su i otišli dalje.
Šta je devojka trebala da uradi u ovakvoj situaciji? Da li da odbije da ih usluži? Da li da pozove policiju? Gazdu?", upitao je on ostale članove Redita.
Shutterstock
"Mogla je samo to što je i učinila"
Mnogi u komentarima složili su se da je devojka odreagovala baš kako treba.
"Baš to što je uradila. Zabole nju za tri deg****ka i da se raspravlja s njima. Mogla je, možda i jeste, da kaže šefu šta se dešava zbog potencijalnog budućeg problema kada dođu ovi. A on nek rešava", napisao je jedan od njih.
Ispod ovog komentara, komentarisali su i drugi.
"Rešenje je da imaš bar jednog-dvojicu konobara/barmena, zavisi od veličine objekta, koji tri dana nisi pili bensedine", "Samo kuvara poslati da se upozna s njima, izvor: kuvar…", "Zamišljam likove da izgledaju kao Bibop i Rokstedi. Obično se zove menadžer da reši ako je u blizini, ako ne onda isto šta su ostali rekli", "Devojka je mogla samo to što je i učinila, da usluži 'gospodu'. Ne vredi rizikovati sopstvenu sigurnost u današnje vreme zbog nekih trivijalnih stvari", "Koliko god da nam odgovara ova civilizacija, zbog ovakvih primera poželim da se vrati neki vid divljeg zapada", "Trebala je da kaže nesto tipa: 'Ali gospodine, ova rezervacija je za (ime uticajnog i opasnog krimosa)", glasili su komentari ispod ove objave.
Beli luk je lek nad lekovima, ali samo ako ga pripremate na ovaj način – inače gubi sva svojstva
Da li znate da pogrešna priprema uništava sve što beli luk čini zdravim? Otkrijte trik koji za 10 minuta otključava punu snagu ovog leka.
Besramno ga varala, pa se slomila nad njegovim grobom: Suprugu kneza Mihaila Obrenovića pamte kao najveću grešnicu
Julija Obrenović, rođena kao ćerka mađarskog grofa, postala je srpska kneginja udajom za kneza Mihaila Obrenovića, a za života stekla je i titulu najveće grešnice
Bogdan sa dedom radi poslove na imanju - njegove ruke su male, ali spremne da pomognu: On je ponos svojih roditelja
Bogdanova majka Maja otvoreno i iskreno govori o tome kako je njen sin odrastao
DA LI JE DRVO MISTERIOZNO NAJAVILO SMRT OBRENOVIĆA: Grane pucale pre nego vladar umre ili ga ubiju! OVAKO SU POKUŠALI TO DA SPREČE
Svi znamo značaj Drugog srpskog ustanka po Srbiju, znamo šta smo njime dobili, i koliko je predodredio našu dalju sudbinu, ali malo ili nimalo znamo da je drvo pored kojeg je podignut zapravo misteriozno najavljivalo slom jedne dinastije!
Da li znate kako je Tito dobio nadimak? Mnogi ne znaju da ga je koristio kao "moćno oružje", a neki ga pamte i po ovim imenima
Prema istorijskim spisima Josip Broz je, 10. avgusta 1934. godine, po prvi puta predstavljen sa nadimkom Tito
Komentari(1)
To je demokratija , sloboda . Tražili ste dobili ste. Nemojte se žaliti na primitivizam , nekulturu , kriminal , korupciju , zaglupljivanje naroda. To su sve osobine vazalne demokratije .