DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.

Ovu tajnu otkrio je kuvar Rus Adams iz Vašingtona na društvenoj mreži Quora, a sa njim su se složili još neki ugostitelji.
Kao prvo, od ovih peciva ćete biti žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada
Drugo, hleb ili bilo što slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu kako su se zaleteli
Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare
Ovo pitanje ima preko 100 odgovora, a Adamsov je pregledan preko 113.000 puta.
Možda vas zanima:

Recept za dane posta: Hleb sa kiselom vodom i crnim brašnom (VIDEO)
Hleb na posni način

Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
Možda vas zanima:

Recept za dane posta: Hleb sa kiselom vodom i crnim brašnom (VIDEO)
Hleb na posni način

Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
Možda vas zanima:

Recept za dane posta: Hleb sa kiselom vodom i crnim brašnom (VIDEO)
Hleb na posni način

Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
Evo još nekih objašnjenja:
- Slažem se s tim da kad nešto dobijete, sigurno ćete to zapamtiti i ponovo se vratiti u isti restoran. Možda ćete ostaviti i veću napojnicu - napisao je jedan korisnik.
Javio se i DŽo Kolela koji je nekada bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo.
- Većina ljudi previše razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama narudžbina, odnosno da kuvari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti narudžbine od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju se posetiocima daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s tim što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hleb, već se jednostavno koriste ovim trikom zbog sebe.

NAJSREĆNIJA SRPSKA IMENA: Ne zna se koje ima moćnije značenje
Biranje imena za dete jedan je od najuzbudljivijih životnih zadataka. U srpskoj i mnogim drugim kulturama, dosta se gleda na značenje imena.

"NEMOJTE DA SE UVREDITE, ALI..." Ruskinja koja živi u Beogradu objasnila zašto se RUSI NE DRUŽE SA SRBIMA i snimak je EKSPLODIRAO
Aljona je Ruskinja koja živi u Beogradu i uči srpski, a u videu, koji je postao viralan, pokušava da ponudi odgovor na pitanje: Zašto su Rusi tako zatvoreni i nezainteresovani za kontakt sa Srbima?

KLETVA KNEZA LAZARA PRATI IH DO DANA DANAŠNJEG: U boj na Kosovo otišlo im 7 umesto 700 konjanika, a onda ih je knez ovako prokleo
Pred Vidovdan, svake godine, u Topoli kod Jagodine oživi legenda o prokletstvu kneza Lazara, jer je u Boj na Kosovo iz tog sela otišlo sedam od 700 konjanika i sada, decenijama ne mogu da povećaju broj domaćinstava na više od sedam.

MANASTIR U KOM JE BIO POŽAR IMA NEVEROVATNU PRIČU! Sagradio ga čovek po imenu Karađorđe 2005. ON JE UJEDNO I NAJMLAĐI KTITOR SPC
Manastir Svete Trojice, čiji je konak, nažalost izgoreo, ima neverovatnu priču.

NIKOLA TESLA JE TVRDIO DA MU OVAJ DORUČAK DAJE SNAGU: U 78-oj se osećao kao dečak od 16, a probleme s varenjem NIJE IMAO
Doručak Nikole Tesle koji mu je davao snagu je vrlo jednostavan, a godinama ga nije menjao.
Komentari(0)