Evo zašto u restoranima uvek prvo dobijete hleb: Iznenadićete vas pravi razlog
Verovatno vas je uvek zanimalo zašto vam konobari nakon poručenog jela prvo donose hleb, a sada je ta misterija razotkrivena

Kuvar Rus Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima posetioci dobiju peciva, lepinje ili hleb, a zapravo je vrlo logično. Svoje mišljenje su podelili i još neki korisnici.
"Kao prvo, od ovih peciva ćete biti žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada. Drugo, hleb ili bilo što slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu kako su se zaleteli. Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare", napisao je Adams.
Shutterstock
Ovo pitanje ima preko 100 odgovora, a Adamsov je pregledan preko 113.000 puta. Evo još nekih objašnjenja.
Možda vas zanima:

DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Možda vas zanima:

DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Možda vas zanima:

DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
"Slažem se s tim da kad nešto dobijete, sigurno ćete to zapamtiti i ponovo se vratiti u isti restoran. Možda ćete ostaviti i veću napojnicu", napisao je jedan korisnik.ž
Shutterstock
Javio se i Džo Kolela koji je nekada bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo.
"Većina ljudi previše razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama narudžbina, odnosno da kuvari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti narudžbine od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju se posetiocima daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s tim što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hleb, već se jednostavno koriste ovim trikom zbog sebe".
Kimberli Luis je bila konobarica i otkrila kako hleb ima jedino manipulativnu ulogu.
"U italijanskom restoranu u kom sam radila, imali smo oko dva minuta za to da svima odnesemo hleb na sto od momenta kada su seli. Morali smo da izračunamo količinu i da ih začinimo. Potom smo morali u roku od pet minuta da im donesemo novi hleb, ako su postojeći pojeli. Zašto? Jer su posetioci toliko naporni. Ovo je zapravo samo sredstvo. Kada sednete i čekate sve se čini još duže, a hleb okupira ljude i vreme će jednostavno brže proći. Da sumiramo: hleb se servira zato što su posetioci nestrpljivi."

OVAJ MELEM PODIŽE IMUNITET I ŠTITI OD PREHLADE, ALI SAMO AKO GA OVAKO NAPRAVITE: Odrasli "PREŽIVLJAVAJU" na njemu
Kriške limuna staviti na dno tegle i dodati đumbir, zatim preliti medom po izvoru, zatim novi red limuna i đumbira uz dodavanje meda i tako dok se tegla ne napuni.

Veruje se da ova biljka donosi nesreću: Nikada je ne sadite, a ako je dobijete na poklon – odmah je bacite iz kuće!
Prema narodnim verovanjima, određene biljke donose nesreću u dom.

ČUDO NA IMANJU KNEZA MILOŠA, MOLITVOM SKIDAJU LJUDE S RAKIJE! Imanje gde su Srbi prevarili svog vladara
Crkva u Grošnici nadomak Bajčetine krije mnoge tajne

KNEZ MILOŠ OBRENOVIĆ JE VUKOVU REFORMU NAZIVAO SEKTOM: Njegovo pismo vladici Njegošu sve objašnjava
Jugoslovenski jezički projekat austroslavizma je bio negacija i razgrađivanje srpskog pravoslavnog predanja pismenosti i državotvornosti, jezičke srpske i slovenske sabornosti, kao što je to i danas u istoj mjeri i namjerama

KLETVA KNEZA MILOŠA I DANAS UBIJA SRBIJU! Sebi je OBEZBEDIO VLAST, ali narodu je NAVUKAO jezivo PROKLETSTVO
Ovaj momenat i dalje deli Srbiju...
Komentari(0)