Evo zašto u restoranima uvek prvo dobijete hleb: Iznenadićete vas pravi razlog

Verovatno vas je uvek zanimalo zašto vam konobari nakon poručenog jela prvo donose hleb, a sada je ta misterija razotkrivena

Evo zašto u restoranima uvek prvo dobijete hleb: Iznenadićete vas pravi razlog
Shutterstock

Kuvar Rus Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima posetioci dobiju peciva, lepinje ili hleb, a zapravo je vrlo logično. Svoje mišljenje su podelili i još neki korisnici.

"Kao prvo, od ovih peciva ćete biti žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada. Drugo, hleb ili bilo što slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu kako su se zaleteli. Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare", napisao je Adams.

Evo zašto u restoranima uvek prvo dobijete hleb: Iznenadićete vas pravi razlog Shutterstock
 

Ovo pitanje ima preko 100 odgovora, a Adamsov je pregledan preko 113.000 puta. Evo još nekih objašnjenja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Slažem se s tim da kad nešto dobijete, sigurno ćete to zapamtiti i ponovo se vratiti u isti restoran. Možda ćete ostaviti i veću napojnicu", napisao je jedan korisnik.ž

restoran Shutterstock
 

Javio se i Džo Kolela koji je nekada bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo.

"Većina ljudi previše razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama narudžbina, odnosno da kuvari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti narudžbine od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju se posetiocima daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s tim što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hleb, već se jednostavno koriste ovim trikom zbog sebe".

Kimberli Luis je bila konobarica i otkrila kako hleb ima jedino manipulativnu ulogu.

"U italijanskom restoranu u kom sam radila, imali smo oko dva minuta za to da svima odnesemo hleb na sto od momenta kada su seli. Morali smo da izračunamo količinu i da ih začinimo. Potom smo morali u roku od pet minuta da im donesemo novi hleb, ako su postojeći pojeli. Zašto? Jer su posetioci toliko naporni. Ovo je zapravo samo sredstvo. Kada sednete i čekate sve se čini još duže, a hleb okupira ljude i vreme će jednostavno brže proći. Da sumiramo: hleb se servira zato što su posetioci nestrpljivi."

svadba

Svadbena SUJEVERJA i PREDZNACI: Šta donosi LOŠU sreću, a ovo otkriva da će partner biti NEVERAN

Zanimljivosti

18:00

19 novembar, 2024

Svadbena sujeverja, iako ih većina nas ne shvata ozbiljno, često se dešavaju da pre venčanja počnu da dobijaju sasvim drugo značenje. Svaki par koji namerava da se venča nada se da će njihova veza biti trajna i uspešna. Neki ljudi veruju da je za sreću potrebna mala pomoć, zbog čega obraćaju pažnju na razna sujeverja i predznake vezane za venčanje .

Tagovi:

Komentari(0)

Loading