Kako se gaje HORTENZIJE? Uz ove savete uživajte u njihovoj lepoti tokom celog leta
Bujnim cvetovima ulepšaće svaki kutak u kome se nalaze
Hortenzije cvetaju od ranog proleća do kasne jeseni, pa ćete veći deo godine moći da uživate u njihovoj lepoti.
Saveti za negu hortenzija u saksijama
Izaberite posudu koja dobro drenira i odgovarajuće je veličine. Potražite one saksije koje pri dnu imaju rupe koje omogućavaju protok viška vode. Ako nema drenaže i previše vode se skuplja oko korena, to može da spreči cvetanje i da dovede do uvelih listova.
Prilikom sadnje koristite klasičnu zemlju za saksijsko cveće. Postavite hortenziju u centar saksije i napunite je zemljom, ostavljajući prostor između zemlje i vrha saksije.
Hortenzijama je potrebno puno vode. Kako biste bili sigurni da je vreme za zalivanje proverite zemljište.
Nega buketa hortenzija
Pre kupovine hortenzija pregledajte cvetove zbog mogućih oštećenja. Potražite zdravo, svetlo zeleno lišće sa bujnim cvetovima. Proverite da li ima mrlja na laticama koje bi mogle da ukažu na oštećenja od sunca. Ako izaberete zdrav buket, trebalo bi da traje do dve nedelje. Hortenzije vole hladnu vodu i treba je menjati svaki drugi dan.
AKO JEDNOM ODETE KOD NEKOG NA SLAVU, OVO NIKAKO NE SMETE DA URADITE! Etnolog Vesna tvrdi: "To je STRAŠNO!"
Kako je objasnila, svaki domaćin bi trebalo da se "otvori" kada je u pitanju slava
ZLATNO ULJE S PLANINE: Zašto je ulje od bundeve sa Zlatara najbolje za srce i kako se u njemu čuva lek za prostatu
Bundeva golica se nekada smatrala hranom za stoku, da bi se ulje dobijeno iz njenih semenki danas prodavalo kao najskuplje srpsko jestivo ulje. Otkrivamo zašto se hladno ceđeno ulje golice sa planinskih krajeva (poput Zlatara, Peštera i Fruške Gore) smatra prirodnim čudom, kako njegovi sastojci deluju na muško zdravlje i zašto je ovo ulje jače od mnogih apotekarskih preparata.
Najpoznatiji srpski gorštak podelio potresnu sliku: Luki tuga u očima, a na njoj je ON - "neko s neba gleda sve"
Imao je samo 7 godina kada mu je preminuo otac
ČUDO IZ BAČKE: Zašto je ulje od konoplje bilo osnova ishrane u Vojvodini i kako se koristi za kožu i disajne puteve
Konoplja je u Vojvodini vekovima bila "zlatna" industrijska kultura, a ulje dobijeno iz njenih semenki smatralo se pravim eliksirom zdravlja. Otkrivamo kako je ulje od konoplje bilo osnova posne i zdrave ishrane u Bačkoj, zašto su ga bake koristile kao lek za kožna oboljenja i zašto je danas ponovo na vrhu liste prirodnih lekova.
Komentari(0)