Lidija Vukićević 1 stvar nikad ne drži na trpezi za Uskrs, po hrišćanstvu to je simbol zla: A verovanje kaže da donosi nesreću u kuću i označava bol

Teodora Tojagić

18:00

Zanimljivosti 0

Lidija Vukićević vlro je posvećena pripremama za Vaskrs, te otkriva kako proslavlja najradosniji hrišćanski praznik u svom domu.

lidija vukićević
Printscreen/Instagram

Glumica Lidija Vukićević osim što je sjajna pred kamerom, i u kuhinji je odlična domaćica! Naime, podelila je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama kako je farbala uskršanja jaja, a otkrila im je da će praznik provesti sa svojom porodicom i sinovima. Za Vaskrs priprema u bogatu trpezu, ali jedna stvar se nikako ne nalazi na njenom stolu.

- Ja farbam jaja ili na veliki četvrtak ili na veliki petak. Ove godine sam to uradila na veliki četvrtak. Prvo se uvek farba čuvarkuća, prvo idu crvena jaja, to je tradicionalno i po hrišćanstvu. Tehnike ostale smo sve mi smislili. Najbitnije je da obojimo prvo jaje crvenom bojom, koja simbolizuje Hristovu krv - objašnjava je Lidija Vukićević, i istče da posebno voli dekupaž tehniku.

- Volim i tehniku koja je u poslednje vreme jako popularna, a to je dekupaž. Ofarbam oko 50, 60 jaja. Oduzme mi ceo dan. Tome se posvetim ceo dan, sve sama radim i ne volim da se iko meša. Ja u tome uživam - dodala je glumica.

Tokom Uskrsa nož se nikako ne nalazi na njenoj trpezu, jer smatra da je simbol zla.

- Nije dobro kad se zove muzika i sve ode u neku krajnost. Ja se trudim da okupim porodicu i ljude koje volim i koji su mi najbliži. Niti slavski, niti vaskršnje ne treba da se slavi tako, ovi praznici treba da se proslave u miru i harmoniji i u krugu porodice, a drugo je Nova godina. Da smo zahvalni svi na zdravlju. Na Vaskrs nikad ne stavljam nož na trpezu, po hišćanstvu je to simbol uboda i zla i to se ne stavlja za sto za Veliki petak, a i Vaskrs - naglasila je Lidija.

žena

ZLATNO ULJE S PLANINE: Zašto je ulje od bundeve sa Zlatara najbolje za srce i kako se u njemu čuva lek za prostatu

Zanimljivosti

17:00

23 oktobar, 2025

Bundeva golica se nekada smatrala hranom za stoku, da bi se ulje dobijeno iz njenih semenki danas prodavalo kao najskuplje srpsko jestivo ulje. Otkrivamo zašto se hladno ceđeno ulje golice sa planinskih krajeva (poput Zlatara, Peštera i Fruške Gore) smatra prirodnim čudom, kako njegovi sastojci deluju na muško zdravlje i zašto je ovo ulje jače od mnogih apotekarskih preparata.

Komentari(0)

Loading