SRPSKI KO-ČANG ILI DUNAVSKI MALDIVI Oaza sa netaknutom prirodom u kojoj ćete uživati u pesku, vodi i neobičnom rečnom rastinju

J. K.

16:45

Turizam 0

Upoznajte ostrvo Ko-Čang, mesto koje će vas svojom lepotom ostaviti bez daha.

SRPSKI KO-ČANG ILI DUNAVSKI MALDIVI Oaza sa netaknutom prirodom u kojoj ćete uživati u pesku, vodi i neobičnom rečnom rastinju
Printscreen

 

Ljubitelji egzotičnih destinacija sasvim sigurno su već čuli za ostrvo Ko-Čang, treće najveće ostrvo na Tajlandu, manje popularn od Puketa i Samuija, ali jednako lepo i uzbudljivo, sa neverovatnim plažama i prizorima, ali bez gužve… Verovali ili ne i Srbija ima svoje istoimeno ostrvce, koje sa svojim tajlandskim „rođakom“ ima niz sličnosti, pa otud i ime.

Srpski Tajland se nalazi nadomak Sremskih Karlovaca, gde treba da ostavite automobil, a potom se čamčićem uputite ka ovom skrivenom raju koje je godinama uspevalo da bude sačuvano od najezde turista.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Posle samo 10-ak minuta vožnje Dunavom, stiže se do neverovatne oaze sa netaknutom prirodom u kojoj ćete uživati u pesku, vodi i neobičnom rečnom rastinju, a društvo će vam praviti i galebovi, patkice, labudovi…

Ovo ostrvo lokalci zovu još i Majmunsko ili Karlovačko ostrvo, ali i Dunavski Maldivi… A kako go ga zvali, jedno je sigurno njegova pitomost i lepota malo koga ostavljaju ravnodušnim.

Na srpskom Ko-Čangu možete popiti kafu,pivo, uživati u palačnikama ili mekikama, a domaćini ostrva imaju samo jedno molbu – da poštujete vodu, vodite računa o svojoj bezbednosti i za sobom ne ostavlajte đubre i prljavštinu.

Ovo ostrvce je posebno posećeno i popularno zbog činjenice da je većina nas letovala u Srbiji zbog pandemije korona virusa, pa ćete i na društvenim mrežama sve češće primetiti fotografije sa Dunavskih Maldiva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @scenery__hunter

Prevoz do ovog ostrva je omogućen isključivo čamcem, oni vas čekaju pored hotela „Dunav“ u Sremskim Karlovcima. Vožnja traje oko 10 minuta, a cena prevoza je između 150 i 200 dinara.

Ukoliko ste raspoloženi za kampovanje mesto za šator košta 100 dinara tokom radnih dana, ili 200 dinara tokom vikenda, po osobi. Plaćanje kamp mesta uključuje korišćenje: kamp mesta za šator, sudopere sa tehničkom vodom, tuš kabine, upotrebu toaleta, punjenje laptopa ili telefona.

Ne brinite, ukoliko želite da pre nego što padne mrak napustite ostrvo to je moguće upravo sa čamcima, ali vodite računa jer poslednji polaze nazad do hotela „Dunav“ oko 20 časova. Takođe, ako ste se automobilom uputili ka Sremskim Karlovcima, kod pomenutog hotela čeka vas parking koji košta 200 dinara.

 

 

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji: Vodič za ljubitelje prirode

Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji: Vodič za ljubitelje prirode

Turizam

15:00

17 april, 2024

Ako tražite savršeno mesto za odmor od gradske gužve i povratak prirodi, Srbija nudi izuzetna mesta za kampovanje koja će zadovoljiti svakog avanturistu. Od planinskih predela do obala reka, evo pregleda nekoliko lokacija koje vam preporučujemo za kampovanje u ovoj prelepoj zemlji.

Komentari(0)

Loading