MNOGI GREŠE: Da li med sme da se jede tokom posta?
Mnogi od onih koji su odlučili da poste, još uvek nisu sigurni koju hranu mogu bezbedno da jedu.
Mnogi od onih koji su odlučili da poste, još uvek nisu sigurni koju hranu mogu bezbedno da jedu.
Mnogi od onih koji su odlučili da poste, još uvek nisu sigurni koju hranu mogu bezbedno da jedu, a koju – ne. Na primer, neko pokušava da privremeno isključi iz ishrane med, dok drugi ljudi koriste med kao desert tokom dana posta.
Da li je moguće poboljšati zdravlje zamenom šećera za med?
Koje vreme je najbolje za uzimanje meda prema preporukama dijetetičara i nutricionista?
Donosimo vam recept za domaći hleb, koji ima jedan neuobičajen sastojak, a to je med.
Nije teško, a sigurno će vam pomoći.
Oni koji se decenijama bave pčelarenjem, svesni su značaja pčelinjih proizvoda za ljudsko zdravlje, na osnovu čega se med smatra najtraženijom, najlekovitijom i njahranljivijom prirodnom namirnicom na svetu. To najbolje potvrđuje dugogodišnji proizvođač meda, Dušan Kukić iz Čačka.
Puštaju da propada iako se plaća više od zlata.
"Planovi su da malo više radim na rojevima pošto su godine - neka dobra, neka loša, onda ne možemo da se oslonimo samo na med. Planovi su mi da počnem da pravim rojeve i matice da gajim, da prodajem to“, ističe Marija Jovanović, iz Đurevca
Poskupljenje svih inputa u poljoprivrednoj proizvodnji, ali i loši vremenski uslovi nisu išli na ruku pčelarima zapadne Srbije koji su bili primorani da svoje košnice sele kako bi obezbedili ispašu pčela, ali i da ih prihranjuju.
Medvedi u selu Puljci uništili košnice i u Debelji kod Nove Varoši,
Nije teško, a sigurno će vam pomoći.
Najveći broj meštana se bavi pčelarstvom, a nekoliko gazdinstava je među vodećim u državi
Puštaju da propada iako se plaća više od zlata
Sigurno da svi imate ova dva sastojka kod kuće.
Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da je, zahvaljujući državnoj podršci, Srbija danas zemlja sa najviše košnica po glavi stanovnika na planeti, da se broj košnica i dalje kontinuirano povećava, a da prosečna godišnja proizvodnja meda iznosi preko 7.000 tona.
Za razliku od nekih prethodnih, veoma teških godina, iza pčelara je konačno jedna odlična sezona.