Po košnici dobijemo oko 40 kilograma meda: Slavoljub iz sela Stupčevići kod Arilja ne odustaje od pčelarstva iako loši vremenski uslovi umanjuju prinose
Poskupljenje svih inputa u poljoprivrednoj proizvodnji, ali i loši vremenski uslovi nisu išli na ruku pčelarima zapadne Srbije koji su bili primorani da svoje košnice sele kako bi obezbedili ispašu pčela, ali i da ih prihranjuju.
Zahvaljujući podršci države u vidu subvencija, mnogi su zanovili opremu koja im je znatno olakšala proizvodnju meda. Мnogi su poput Slavoljuba Obradovića iz ariljskog sela Stupčevići uspeli da olakšaju svoju proizvodnju i učine je prfotabilnom.
On ima 70 pčelinjih društava i planira proširenje, uprkos poskupljenju svih inputa u poljoprivrednoj proizvodnji koja nije zaobišla ni pčelare.
- Prinosi meda po košnici su od 30 do 40 kilograma, a da bi bilo i više pčela i meda, pre svega voćari moraju biti savesni i voditi računa da svoje voće tretiraju u kasnim večernjim satima kako bi zaštitili pčele od trovanja, kaže za RINU Slavoljub.
Možda vas zanima:
STRUČNJAK OTKRIO U KOJE DOBA DANA JE NAJBOLJE JESTI MED: Ovo se dešava ako jedete ujutru, popodne ili pred spavanje
Koje vreme je najbolje za uzimanje meda prema preporukama dijetetičara i nutricionista?
HLEB SA JEDNIM NEOBIČNIM SASTOJKOM Kada ga budete probali, uvek ćete ga praviti na ovaj način
Donosimo vam recept za domaći hleb, koji ima jedan neuobičajen sastojak, a to je med.
Možda vas zanima:
STRUČNJAK OTKRIO U KOJE DOBA DANA JE NAJBOLJE JESTI MED: Ovo se dešava ako jedete ujutru, popodne ili pred spavanje
Koje vreme je najbolje za uzimanje meda prema preporukama dijetetičara i nutricionista?
HLEB SA JEDNIM NEOBIČNIM SASTOJKOM Kada ga budete probali, uvek ćete ga praviti na ovaj način
Donosimo vam recept za domaći hleb, koji ima jedan neuobičajen sastojak, a to je med.
Možda vas zanima:
STRUČNJAK OTKRIO U KOJE DOBA DANA JE NAJBOLJE JESTI MED: Ovo se dešava ako jedete ujutru, popodne ili pred spavanje
Koje vreme je najbolje za uzimanje meda prema preporukama dijetetičara i nutricionista?
HLEB SA JEDNIM NEOBIČNIM SASTOJKOM Kada ga budete probali, uvek ćete ga praviti na ovaj način
Donosimo vam recept za domaći hleb, koji ima jedan neuobičajen sastojak, a to je med.
Med se treba kupovati upravo od pčelara, tvrdi Slavoljub jer jedino tako možete biti sigurni da je pravi uli poslušati savet pčelara jer pravi med se kristališe.
Iako je godina bila teška za pčelare, Slavoljub planira proširenje pčelinjih društava, a ono što je dobra stvar za sve pčelare ove sezone jeste da je cena meda po kilogramu oborila sve rekorde.
SVE JE UNIŠTENO Aprilski mraz napravio katastrofu, pitanje je da li će biti za rakiju
Prijepolje - Noćnu moru svakog voćara ovog proleća na svojoj koži osetio je Miroslav Puškić iz Prijepolja. Godinama unazad on ima plantaže jabuka i šljiva u koje ulaže velika sredstva i vodi računa o svakom stablu i svakom plodu, ipak priroda je ovog aprila ipak bila jača i aprilski mraz već sad je potpuno desetkovao rod šljiva.
PREDIVNO Najlepše prirodne boje za USKRŠNJA JAJA, vino, kurkuma i hibiskus, oduševiće vas
Prirodne boje su sve više popularne za farbanje jaja, tako da su ovo odlična rešenja ako ne želite da koristite kupovne boje za jaja.
OVAKO SE NEGUJE NAJLEPŠI PROLEĆNI CVET: Uspeva čak i početnicima, a verovanje kaže da privlači veliku sreću!
Ukrasna detelina je najlepši detalj svakog balkona i dvorišta
ŠTA AKO SE SLUČAJNO OMRSIM U VASKRŠNJEM POSTU? Sveštenik nam otkriva šta kaže crkva i koja "greška" je veća
Mnogi ljudi poste samo prvu i poslednju nedelju. Da li je to u redu?
DOBILI ZATVORENI BAZEN Ovo je dika i ponos celog grada, uskoro svečano otvaranje!
Gornji Milanovac - Stanovnici opštine Gornji Milanovac za sedam dana dobiće zatvoreni bazen i to će biti jedna od najvećih investicija realizovanih iz lokalnog budžeta, jer je vrednost radova preko pet miliona evra.
Komentari(0)