Nušić je preuzeo ključeve grada, u ovoj srpskoj varošici naredna tri dana vladaju humor i kultura

12:00

Kultura 0

Veličantsvene slike sa otvaranja Nušićijade u Ivanjici, osmeh na licu je imperativ

Nušićijada
Rina

Opština Ivanjica od danas ima novog predsednika, a to je ni manje ni više već Branislav Nušić kome su predati ključevi grada. Sve ovo govori samo jedno - počela je još jedna Nušićajada u Ivanjici, manifestacija koja slavi humor, smeh i kulturu. Glumac Milan Milosavljević je u ulozi čuvenog srpskog pisca i upravo on će biti domaćin i vlast naredna tri dana.

- Dragi moji sugrađani ako imate nešto što vam je dosadašnji predsednik obećao, a nije ispunio ja vam tvrdim i čvsrto stojim na tome, da vam ni ja to neću ispuniti. Ali, ono što ja mogu da vam obećam jeste puno veselja, puno osmeha i mnogo dobre zabave. Ovo su dani kad treba da se osećate rastrećeno i da uživate, rekao je uz osmeh i karakterističan humor, glumac Milan Milosavljević.

Organizatori su se i ove godine potrudili da bogatim sadržajem privuku veliki broj posetilaca, biće odigran veliki broj predstava za sve uzraste i upriličeni muzički kincerti mnogih domaćih i regionalnih zvezda. Ovaj festival bavi se promocijom Ivanjice širom zemlje, i upućuvanjem ljudi na lep ukus i dobro vaspitanje.ž

- Nušićajada je za sve ovo vreme postala brend Ivanjice i zato mi je velika čast da budem deo svega ovoga, nije mi teško palo što vlast moram da predam Nušiću naredna tri dana. Znam da će on raditi odličan posao. Trudili smo se da ispoštujemo ukuse svih generacija i zato je pripremljen izuzetno bogat program za sve uzraste. Želeo bih ovom prilikom da se zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije od izuzetnog značaja za opštinu Ivanjica. Mislim da smo zajedno uspeli da i ove godine Ivanjicu u tri dana pretvorimo u zasigurno najzanimljiviju varošicu u Srbiji koja odiše humorom", rekao je za RINU predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Ova manifestacija dobitnik je najviših priznanja u zemlji, a njeni pokrovitelji ove godine su opština Ivanjica, TO Ivanjica i Dom kulture Ivanjica.

Ove godine za Nušićijadu vlada veliko interesovanje psoetilaca, tako da su svi smeštajni kapaciteti na teritoriji opštine Ivanjica rezervisani danima unapred. Organizatori očekuju da se obore dosadašnji rekordi kad je u pitanju broj gostiju koji će tokom naredna tri dana proći kroz ovu srpsku varošicu. 

KARAĐORĐEVE MRAČNE TAJNE: Ovo je bila prva žrtva njegove preke naravi

KARAĐORĐEVE MRAČNE TAJNE: Ovo je bila prva žrtva njegove preke naravi

Kultura

12:00

3 maj, 2024

Čuveni vođa Prvog srpskog ustanka, Karađorđe Petrović rođen je 4. novembra (po starom kalendaru 3.novembra) 1762. godine u Viševcu u Osmanskom carstvu (danas Srbija) na Đurđic, od oca Petra i majke Marice. Godina rođenja se ne može tačno utvrditi, a pominje se period od 1749. do 1770. godine.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading