Prelepa slika iz Ivanjice poslata u svet, mali i veliki Nušić prošetali ulicama

Počinje manifestacija koja slavi humor i kulturu, varošica prvog jutra vrvi od posetilaca

Nušićijada
Rina

Posebno jutro koje Ivanjičani sa nestrpljenjem čekaju čitave godine osvanulo je u varošici na Moravici. Počinje praznik kulture, zabave i humora - čuvena i tradicionalna Nušićajada. U Ivanjicu je stigao i glumac Milan Milosavljević koji godinama unazad tokom trajanja ove manifestacije u ulozi Branislava Nušića.

- Domaćin je domaćin, ja kao Nušić moram širom raširiti ruke i onako zdušno da primim sve goste. Sve nam govori da će ove godine, biti jako veliki broj posetilaca, naravno i estradnih umetnika i glumaca i sve to će biti na jednom jako visokom nivou - kazao je za RINU Milosavljević.

Prvog dana organizovana je mala parada u kojoj je kao i obično učestvovao veliki broj mališana i bila je to prelepa slika koja je iz Ivanjice poslata u svet.

- Ogroman je broj ljudi na ulicama već prvog dana manifestacije, jer svi žele da vide "malu padardu", defile najmladjih učesnika obučenih u stara, srpska tradicionalna odela i haljine, gde ćemo sa decom predškolskog uzrasta krenuti u njihovu oazu, do njihove bine gde će biti ogroman broj dečijih, edukativnih programa, raznih radionica, sve u svemu mali raj za njih u naredna tri dana, dodao je Milosavljević.

I ove godine posetioce očekuje mnošto različitih sadržaja, muzičkih koncerata, pozorišnih predstava, izložbi, edukativnih sadržaja, kabarea, plesnih uličnih performansa, programa za decu.

- Cela naša Ivanjica je u duhu Nušićevog vremena u naredna tri dana. Ono po čemu smo prepoznatljivi jeste da tokom ova tri praznična dana za nas, nema fajronta, dozvoljena je samo dobra zabava i neograničena količina smeha. Po najavama očekujemo da će biti oboren prošlogodišnji rekord kada je u našoj varošici boravilo preko 70.000 gostiju iz čitave Srbije, najviše iz Vojvodine i naše prestonice, kazao je Janko Grbić direktor TO Ivanjica.

On dodaje da se tokom Nušićijade na teritoriji opštine Ivanjica traži krevet više.

- Naša opština raspolaže sa preko 1.500 ležajeva, ali svi su unapred nekoliko meseci rezervisani i rasprodati za vreme "Nušićijade", jer smo postali brend ovog kraja. - kazao je Janko Grbić, direktor TO Ivanjica

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading