Praznik kulture, humora, zabave i smeha zakazan za vikend: Sve spremno za još jednu Nušićijadu u Ivanjici

Praznik kulture, humora, zabave i smeha, ivanjički festival „Nušićijada” ove godine održava se od 25. do 27. avgusta pod sloganom „Ko čita – ne skita” i posvećen je 155 godišnjici čitalačke kulture u ovoj varoši.

Praznik kulture, humora, zabave i smeha zakazan za vikend: Sve spremno za još jednu Nušićijadu u Ivanjici
Foto: Rina

ove godine posetioce očekuje mnošto različitih sadržaja, muzičkih koncerata, pozorišnih predstava, izložbi, edukativnih sadržaja, kabarea, plesnih uličnih performansa, programa za decu.

Domaćin 14. po redu Nušićijade je Branislav Nušić, odnosno glumac Milan Milosavljević koji će na samom otvaranju preuzeti ključeve grada od predsednika opštine i proglasiti poseban režim življenja tokom trajanja festivala. Parada kostimiranih građana vratiće ovu malu varoš u vreme s kraja 19. i početka 20. veka.

Pod sloganom „Viđen si u Ivanjici” organizatori pozivaju sve ljubitelje smeha, dobre zabave i odabranih kulturnih sadržaja da dođu i uživaju u Ivanjici tokom trajanja festivala.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ove godine posetioci će sve tri festivalske večeri imati priliku da uživaju i u koncertima poznatih pevača, pa tako u petak nastupa Miroslav Ilić, u subotu Sergej Ćetković, dok je nedelja rezervisana za koncert Jelene Rozge.

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading