Praznik kulture, humora, zabave i smeha zakazan za vikend: Sve spremno za još jednu Nušićijadu u Ivanjici

Praznik kulture, humora, zabave i smeha, ivanjički festival „Nušićijada” ove godine održava se od 25. do 27. avgusta pod sloganom „Ko čita – ne skita” i posvećen je 155 godišnjici čitalačke kulture u ovoj varoši.

Praznik kulture, humora, zabave i smeha zakazan za vikend: Sve spremno za još jednu Nušićijadu u Ivanjici
Foto: Rina

ove godine posetioce očekuje mnošto različitih sadržaja, muzičkih koncerata, pozorišnih predstava, izložbi, edukativnih sadržaja, kabarea, plesnih uličnih performansa, programa za decu.

Domaćin 14. po redu Nušićijade je Branislav Nušić, odnosno glumac Milan Milosavljević koji će na samom otvaranju preuzeti ključeve grada od predsednika opštine i proglasiti poseban režim življenja tokom trajanja festivala. Parada kostimiranih građana vratiće ovu malu varoš u vreme s kraja 19. i početka 20. veka.

Pod sloganom „Viđen si u Ivanjici” organizatori pozivaju sve ljubitelje smeha, dobre zabave i odabranih kulturnih sadržaja da dođu i uživaju u Ivanjici tokom trajanja festivala.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ove godine posetioci će sve tri festivalske večeri imati priliku da uživaju i u koncertima poznatih pevača, pa tako u petak nastupa Miroslav Ilić, u subotu Sergej Ćetković, dok je nedelja rezervisana za koncert Jelene Rozge.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading