POSNE PUNJENE PAPRIKE: Neodoljiv spoj ukusa i mirisa za kraj Gospojinskog posta
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, donosimo vam predlog za jelo koje ćete obožavati.
Punjene paprike su savršen izbor – jednostavno jelo koje spaja svežinu povrća sa bogatim ukusom pirinča i začina. Ovaj recept donosi toplinu i mirise bakine kuhinje, a istovremeno pruža priliku da se u ovim poslednjim danima posta pripremite za veliki praznik, negujući i telo i duh.
Punjene paprike
Sastojci:
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE NA KAFANSKI NAČIN: Izdašan ručak za celu porodicu, mogu da stoje i do 3 dana, a ukus obara s nogu
Donosimo vam recept za punjene paprike na kafanski način, čiji ukus obara s nogu.
POČEO JE GOSPOJINSKI POST: Evo do kada traje i šta treba da ispoštuju svi vernici
Za pravoslavne hrišćanske vernike u Srbiji, dana počinje dvonedeljni Velikogospojinski post
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE NA KAFANSKI NAČIN: Izdašan ručak za celu porodicu, mogu da stoje i do 3 dana, a ukus obara s nogu
Donosimo vam recept za punjene paprike na kafanski način, čiji ukus obara s nogu.
POČEO JE GOSPOJINSKI POST: Evo do kada traje i šta treba da ispoštuju svi vernici
Za pravoslavne hrišćanske vernike u Srbiji, dana počinje dvonedeljni Velikogospojinski post
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE NA KAFANSKI NAČIN: Izdašan ručak za celu porodicu, mogu da stoje i do 3 dana, a ukus obara s nogu
Donosimo vam recept za punjene paprike na kafanski način, čiji ukus obara s nogu.
POČEO JE GOSPOJINSKI POST: Evo do kada traje i šta treba da ispoštuju svi vernici
Za pravoslavne hrišćanske vernike u Srbiji, dana počinje dvonedeljni Velikogospojinski post
8 crvenih paprika
1 šolja pirinča
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 šolja rendane šargarepe
1 šolja sitno seckanog paradajza
1/2 šolje seckanog peršuna
so, biber po ukusu
maslinovo ulje
Priprema:
Paprike očistite i izvadite seme. Na maslinovom ulju propržite luk i beli luk dok ne postanu zlatni. Dodajte rendanu šargarepu i paradajz, te dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte pirinač, so, biber i peršun, te sve dobro izmešajte. Napunite paprike smesom i poređajte ih u tepsiju. Prelijte sa malo vode i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.
(Trpeza)
ZRNO ZDRAVLJA Konzumacija semenki od bundeve je veoma korisna za zdravlje, pročitajte zašto
Jesen nam donosi mnoge plodove među kojima se izdvaja bundeva,, koju Srbi obožavaju pečenu ili u popularnoj bundevari, mnogi vole da grickaju i semenke bundeve, a evo zašto je to dobro.
PERJANICA STARINSKIH KOLAČA Bakini tašci s pekmezom su vazdušaste knedle bogate filom
Starinski recept iz bakine sveščice koji se čuvaju za buduće generacije i stvaranje novih uspomena.
5 obaveznih zimnica koje svaka kuća treba da ima: Spremite ovo i bićete mirni tokom cele godine
Donosimo vam 5 obaveznih zimnica koje svaka kuća treba da ima.
OD STAROG HLEBA NAPRAVITE SLATKIŠ Sočna pita sa suvim voćem, gotova za 5 minuta!
Neverovatno ukusna poslastica od starog hleba, inenadićete se koliko se lako pravi a svi ukućani će je obožavati.
Tajna savršenog pire krompira: Jedan sastojak ga čini super kremastim
Pire krompir, klasik koji krasi trpeze na nedeljnim ručkovima, može brzo da postane prava zvezda obroka ako se pravilno pripremi.
Komentari(0)