PUNJENE PAPRIKE NA KAFANSKI NAČIN: Izdašan ručak za celu porodicu, mogu da stoje i do 3 dana, a ukus obara s nogu

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Donosimo vam recept za punjene paprike na kafanski način, čiji ukus obara s nogu.

punjene paprike
Shutterstock

Sastojci:

500 g mlevenog mesa
250-300 g crnog luka
2 šargarepe
Parče celera
Peršun
150 g pirinča
Ulje
suvi začin, začinska crvena paprika, biber, so, list lovora, biber u zrnu
1 jaje
Paprike za punjenje
500 ml paradajz sosa
1-2 paradajza
100 g suve slanine
1 papričica

Priprema:

Izrendati celer i šargarepu, iseckati luk, izgnjaviti beli luk, dodati pirinač, peršun, meso i začine. Sve sjediniti rukom, pa dodati malo ulja ili tople vode i jedno jaje, pa sve sjediniti. Očistiti paprike, pa ih puniti, pa ih zatvoriti komadićima paradajza. Pouljiti vatrostalnu posudu, sipati malo paradajz sosa i ređati paprike, pa ih preliti paradajz sosom. Poklopiti i ostaviti u rernu da se krčka oko sat vremena. Poređati slaninu preko i staviti papričicu i vratiti u rernu na 15ak minuta.

Prijatno!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading