DOMAĆE VANILICE: Po receptu naših baka

10:00

Gastronomija 0

Domaće vanilice su generacijama omiljen kolač jer budi uspomene na detinjstvo. NJihov sočan ukus, a još lepši miris dobitna su kombinacija koja je osvojila mnoga srca.

vanilice
Shutterstock

Ova poslastica se jednostavno pravi, te je pogodna i za kuvare početnike. Prema starinskom receptu u smesu se stavlja mast koja vanilicama daje poseban šmek.

Sastojci:

200gr masti

Možda vas zanima:

1 jaje

Možda vas zanima:

1 žumance

Možda vas zanima:

500gr brašna

Možda vas zanima:

5 kašika šećera

Možda vas zanima:

sok od 1 limuna

Možda vas zanima:

2 kesice vanil šećera

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Zagrejte rernu na 180C. Mast penasto umutiti, a zatim dodati žumance i 1 celo jaje, šećer i sok od jednog limuna. Sad dodati brašno, zamesiti testo i razvući koru 1/2 cm debelu. Od testa čašicom vadite vanilice i ređajte u nepodmazan pleh. Pecite, ali tako da ih ne prepecete, već da budu bledo pečene. Lepe se dve po dve pekmezom od sipuraka, pa svaku provaljajte kroz šećer u prahu u koji ste dodali 2 kesice vanil šećera.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading