NAJMEKŠE BUHTLE Gotove za čas, tope se u ustima i nestaju s tanjira brzinom svetlosti
Ko može da odoli toplim, punjenim buhtlama
Mekane, mirisne i punjenjene ukusnim džemom od kajsija, ove buhtle su pravo malo zadovoljstvo koje se topi u ustima. Još bolje, priprema kratko traje, što znači da ćete brzo uživati u njihovom neodoljivom ukusu. Savršene su za doručak, užinu ili laganu poslasticu uz kafu. Spremite se, jer ove buhtle nestaju s tanjira brzinom svetlosti!
Sastojci:
850 g brašna
Možda vas zanima:
KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)
Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu
Možda vas zanima:
KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)
Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu
Možda vas zanima:
KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)
Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu
150 ml ulja
1 kvasac
500 ml vode
1 kašičica soli
4 kašičice šećera
džem od kajsija
šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Stavite u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostavite 15 minuta da se aktivira.
Dodajte preostalu vodu, ulje, so i izmešajte. Polako dodajte brašno da se zamesi meko testo. Testo ostavite da stoji 30 minuta. Premesite ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvucite oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i isecite na kocke. Na svaku kocku stavite kašičicu džema i formirajte lopticu. Ređajte ih jednu do druge u pouljen pleh i premažite sa malo margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
(Trpeza)
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Zbog ovog recepta stomak će vam biti ravan kao daska: Potrebne su vam samo tri namirnice iz špajza
Želite da vam stomak bude manji, struk tanji, a telo očišćeno od naslaga masti? Onda je ovaj recept pravo rešenje za vas.
TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept
VOJVOĐANSKI RECEPT Knedle sa šljivama mekane kao duša, jednostavno se tope ustima
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo
Zaboravljeni recept za Vasinu tortu iz 1908: Nema lepše ni ukusnije rođendanske torte - nenadmašna je
Ukoliko želite pravu rođendansku tortu, onda neka izbor padne na Vasinu tortu
Komentari(0)