NAJMEKŠE BUHTLE Gotove za čas, tope se u ustima i nestaju s tanjira brzinom svetlosti
Ko može da odoli toplim, punjenim buhtlama
Mekane, mirisne i punjenjene ukusnim džemom od kajsija, ove buhtle su pravo malo zadovoljstvo koje se topi u ustima. Još bolje, priprema kratko traje, što znači da ćete brzo uživati u njihovom neodoljivom ukusu. Savršene su za doručak, užinu ili laganu poslasticu uz kafu. Spremite se, jer ove buhtle nestaju s tanjira brzinom svetlosti!
Sastojci:
850 g brašna
Možda vas zanima:
PITA OD KROMPIRA prema bakinom receptu: Idealna za doručak, večeru ili užinu (VIDEO)
Pita koja se sprema jednostavno i brzo
KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
Možda vas zanima:
PITA OD KROMPIRA prema bakinom receptu: Idealna za doručak, večeru ili užinu (VIDEO)
Pita koja se sprema jednostavno i brzo
KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
Možda vas zanima:
PITA OD KROMPIRA prema bakinom receptu: Idealna za doručak, večeru ili užinu (VIDEO)
Pita koja se sprema jednostavno i brzo
KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
150 ml ulja
1 kvasac
500 ml vode
1 kašičica soli
4 kašičice šećera
džem od kajsija
šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Stavite u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostavite 15 minuta da se aktivira.
Dodajte preostalu vodu, ulje, so i izmešajte. Polako dodajte brašno da se zamesi meko testo. Testo ostavite da stoji 30 minuta. Premesite ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvucite oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i isecite na kocke. Na svaku kocku stavite kašičicu džema i formirajte lopticu. Ređajte ih jednu do druge u pouljen pleh i premažite sa malo margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
(Trpeza)
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Slavni kuvar otkrio tajnu najukusnijeg gulaša: Trik zbog kojeg je meso sočno i mekano
Odabir mesa je najvažniji deo posla
Dodajte ovaj sastojak i ćufte se nikad neće raspasti: Mleveno meso ostaje sočno i savršeno čvrsto
Trik iskusnih domaćica! Zaboravite na hleb i jaja – samo 1 sastojak je „lepak“ za mleveno meso i čuva mu sočnost!
KAO DA JE PRAVILA VAŠA BAKA! Post nikad nije bio ukusniji: Domaće noklice u bogatom paprikašu, TRIK u 1 SASTOJKU
Ovaj bogati paprikaš od povrća i krompira sam po sebi je gust i aromatičan
Srpska gibanica, ona prava: Napravite je ovako i biće vazdušasta, mekana i sočna danima
Zaboravite sve ostale recepte: vaša gibanica biće vazdušasta i sočna, kao da je tek izvađena iz rerne – i to danima!
Komentari(0)