NAJMEKŠE BUHTLE Gotove za čas, tope se u ustima i nestaju s tanjira brzinom svetlosti
Ko može da odoli toplim, punjenim buhtlama

Mekane, mirisne i punjenjene ukusnim džemom od kajsija, ove buhtle su pravo malo zadovoljstvo koje se topi u ustima. Još bolje, priprema kratko traje, što znači da ćete brzo uživati u njihovom neodoljivom ukusu. Savršene su za doručak, užinu ili laganu poslasticu uz kafu. Spremite se, jer ove buhtle nestaju s tanjira brzinom svetlosti!
Sastojci:
850 g brašna
Možda vas zanima:

PITA OD KROMPIRA prema bakinom receptu: Idealna za doručak, večeru ili užinu (VIDEO)
Pita koja se sprema jednostavno i brzo

KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
Možda vas zanima:

PITA OD KROMPIRA prema bakinom receptu: Idealna za doručak, večeru ili užinu (VIDEO)
Pita koja se sprema jednostavno i brzo

KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
Možda vas zanima:

PITA OD KROMPIRA prema bakinom receptu: Idealna za doručak, večeru ili užinu (VIDEO)
Pita koja se sprema jednostavno i brzo

KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
150 ml ulja
1 kvasac
500 ml vode
1 kašičica soli
4 kašičice šećera
džem od kajsija
šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Stavite u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostavite 15 minuta da se aktivira.
Dodajte preostalu vodu, ulje, so i izmešajte. Polako dodajte brašno da se zamesi meko testo. Testo ostavite da stoji 30 minuta. Premesite ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvucite oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i isecite na kocke. Na svaku kocku stavite kašičicu džema i formirajte lopticu. Ređajte ih jednu do druge u pouljen pleh i premažite sa malo margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
(Trpeza)

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)