NAJMEKŠE BUHTLE Gotove za čas, tope se u ustima i nestaju s tanjira brzinom svetlosti

Izvor: Trpeza

17:00

Gastronomija 0

Ko može da odoli toplim, punjenim buhtlama

Buhtle
Shutterstock

Mekane, mirisne i punjenjene ukusnim džemom od kajsija, ove buhtle su pravo malo zadovoljstvo koje se topi u ustima. Još bolje, priprema kratko traje, što znači da ćete brzo uživati u njihovom neodoljivom ukusu. Savršene su za doručak, užinu ili laganu poslasticu uz kafu. Spremite se, jer ove buhtle nestaju s tanjira brzinom svetlosti!

Sastojci:

850 g brašna

150 ml ulja

1 kvasac

500 ml vode

1 kašičica soli

4 kašičice šećera

džem od kajsija

šećer u prahu (za posipanje)

Priprema:

Stavite u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostavite 15 minuta da se aktivira.

Dodajte preostalu vodu, ulje, so i izmešajte. Polako dodajte  brašno da se zamesi meko testo. Testo ostavite da stoji 30 minuta. Premesite ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvucite oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i isecite na kocke. Na svaku kocku stavite kašičicu džema i formirajte lopticu. Ređajte ih jednu do druge u pouljen pleh i premažite sa malo margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.

(Trpeza)

 

Komentari(0)

Loading