NAJMEKŠE BUHTLE Gotove za čas, tope se u ustima i nestaju s tanjira brzinom svetlosti
Ko može da odoli toplim, punjenim buhtlama

Mekane, mirisne i punjenjene ukusnim džemom od kajsija, ove buhtle su pravo malo zadovoljstvo koje se topi u ustima. Još bolje, priprema kratko traje, što znači da ćete brzo uživati u njihovom neodoljivom ukusu. Savršene su za doručak, užinu ili laganu poslasticu uz kafu. Spremite se, jer ove buhtle nestaju s tanjira brzinom svetlosti!
Sastojci:
850 g brašna
Možda vas zanima:

PITA OD KROMPIRA prema bakinom receptu: Idealna za doručak, večeru ili užinu (VIDEO)
Pita koja se sprema jednostavno i brzo

KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
Možda vas zanima:

PITA OD KROMPIRA prema bakinom receptu: Idealna za doručak, večeru ili užinu (VIDEO)
Pita koja se sprema jednostavno i brzo

KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
Možda vas zanima:

PITA OD KROMPIRA prema bakinom receptu: Idealna za doručak, večeru ili užinu (VIDEO)
Pita koja se sprema jednostavno i brzo

KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
150 ml ulja
1 kvasac
500 ml vode
1 kašičica soli
4 kašičice šećera
džem od kajsija
šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Stavite u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostavite 15 minuta da se aktivira.
Dodajte preostalu vodu, ulje, so i izmešajte. Polako dodajte brašno da se zamesi meko testo. Testo ostavite da stoji 30 minuta. Premesite ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvucite oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i isecite na kocke. Na svaku kocku stavite kašičicu džema i formirajte lopticu. Ređajte ih jednu do druge u pouljen pleh i premažite sa malo margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
(Trpeza)

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

SRPSKA CRNA ČOKOLADA: Zaboravljeni recept za kitnikez koji je zdraviji od meda, a naše bake su ga davale za jaku krv
U Vojvodini, gde su dunje bile simbol bogatstva, nastao je zaboravljeni slatkiš koji je prava riznica zdravlja. Otkrivamo Kitnikez – "sir od dunja" – poslasticu koja se pravila bez grama šećera i koju su bake koristile za oporavak od anemije.
Komentari(0)