PREUKUSNA Pita od patlidžana, gotova za čas a topi se ustima!
Pita od patlidžana predstavlja savršenu kombinaciju sastojaka, idealnu za sve ljubitelje povrća. Njen jednostavan recept omogućava da uživate u tradicionalnom ukusu bez suvišnog napora.
Za ovu preukusnu pitu, potrebno je samo da umutite testo i pomešate sve sastojke. Ništa lakše. Fenomenalnog je ukusa, a veoma zdrava.
Testo:
3 jajeta
150 ml jogurta
150 ml vode
20 ml maslinovog ulja
300 g brašna
10 g suvog kvasca
Nadev:
1 patlidžan
1/2 crnog luka
1 manji praziluk
1/2 paprike
1 čen belog luka
1 kašika paradajz paste
60 g tvrdog sira
Priprema
Seckani praziluk i crni luk propržite, pa dodajte patližan isečen na kocke. Posle 5 minuta dodajte seckanu papriku, pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte. Onda sipajte malo vode, pa poklopite i ostavite da se povrće izdinsta. U jaja dodajte vodu, ulje, jogurt, posolite i pobiberite i sve dobro sjedinite. Brašno dodajte postepeno pa sve dobro umutite. Zatim dodajte kvasac i promešajte. Paradajz pastu dodajte u povrće pa promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa ga malo nauljite i sipajte pola količine smese za testo. Dodajte nadev i pospite rendanim sirom. Preko sipajte preostalu smesu za testo. Pecite oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)