PREUKUSNA Pita od patlidžana, gotova za čas a topi se ustima!

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Pita od patlidžana predstavlja savršenu kombinaciju sastojaka, idealnu za sve ljubitelje povrća. Njen jednostavan recept omogućava da uživate u tradicionalnom ukusu bez suvišnog napora.

Pita od patlidžana
Shutterstock

Za ovu preukusnu pitu, potrebno je samo da umutite testo i pomešate sve sastojke. Ništa lakše. Fenomenalnog je ukusa, a veoma zdrava.

Testo:

3 jajeta

150 ml jogurta

150 ml vode

20 ml maslinovog ulja

300 g brašna

10 g suvog kvasca

Nadev:

1 patlidžan

1/2 crnog luka

1 manji praziluk

1/2 paprike

1 čen belog luka

1 kašika paradajz paste

60 g tvrdog sira

Priprema

Seckani praziluk i crni luk propržite, pa dodajte patližan isečen na kocke. Posle 5 minuta dodajte seckanu papriku, pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte. Onda sipajte malo vode, pa poklopite i ostavite da se povrće izdinsta. U jaja dodajte vodu, ulje, jogurt, posolite i pobiberite i sve dobro sjedinite. Brašno dodajte postepeno pa sve dobro umutite. Zatim dodajte kvasac i promešajte. Paradajz pastu dodajte u povrće pa promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa ga malo nauljite i sipajte pola količine smese za testo. Dodajte nadev i pospite rendanim sirom. Preko sipajte preostalu smesu za testo. Pecite oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading