PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.

Sastojci:
500 g kora za pitu
100 ml ulja
30 g šećera u prahu
Za fil:
Možda vas zanima:

Najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete videti: Napravljena sa ovakvim filom, nema kome se neće dopasti
Donosimo vam najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete probati

Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
Možda vas zanima:

Najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete videti: Napravljena sa ovakvim filom, nema kome se neće dopasti
Donosimo vam najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete probati

Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
Možda vas zanima:

Najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete videti: Napravljena sa ovakvim filom, nema kome se neće dopasti
Donosimo vam najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete probati

Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
700 g bundeve
50 g putera
300 g šećera
4 jajeta
250 ml mleka
1 vanilin šećer
cimet po ukusu
Priprema:
U šerpi istopite puter, pa dodajte rendanu bundevu, kao i 200 g šećera i sipajte pola količine mleka. Krčkajte dok tečnost skroz ne ispari, pa ostavite da se ohladi. Odvojte belanca i žumanca, pa žumanca umutite sa 100 g šećera. U drugoj posudi dobro umutite belanca. Pomešajte obe smese i lagano izmešajte.
Zatim smesu dodajte ohlađenoj bundevi i pospite cimetom i vanilin šećerom. Promešajte, sipajte preostalo mleko i lepo sjedinite. Tepsiju nauljite i stavite 2–3 kore jednu preko druge, ali ostavite da im krajevi vire iz posude. Malo nauljite kore, pa premažite fil, opet poređajte kore, fil… i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Pokrijte korom, a zatim preko stavite i one koje vire. Premažite preostalim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Pitu isecite ih na željene parčiće i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Pročitajte još:
https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/81926/mirisne-pijane-kiflice-da-sve-cula-uzivaju/vest

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.
Komentari(0)