Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
Pita bundevara posebno je popularna u Bačkoj i u južnim predelima Srbije.
Koreni sežu se sve do Turske, a razlog tome je i njena popularnost koja je vladala tokom Osmanskog carstva.
Sada je Turci poznaju kao "kabak tatlisi", što je prevod za pitu od bundeve.
Možda vas zanima:
BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično
Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom
RECEPT ZA FENOMENALNU PITU OD DULEKA Bundeva sadrži veliku količinu vlakana, koja zasite telo na duže vreme (VIDEO)
Izvanredan recept za sočnu pitu bundevaru kakvu do sada niste probali.
Možda vas zanima:
BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično
Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom
RECEPT ZA FENOMENALNU PITU OD DULEKA Bundeva sadrži veliku količinu vlakana, koja zasite telo na duže vreme (VIDEO)
Izvanredan recept za sočnu pitu bundevaru kakvu do sada niste probali.
Možda vas zanima:
BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično
Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom
RECEPT ZA FENOMENALNU PITU OD DULEKA Bundeva sadrži veliku količinu vlakana, koja zasite telo na duže vreme (VIDEO)
Izvanredan recept za sočnu pitu bundevaru kakvu do sada niste probali.
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
Sastojci:
500 g kora za pitu (najbolje tankih)
1 kg rendane bundeve
1 čaša od jogurta
1 čaša ulja
1 čaša griza
2 čaše šećera
1 kesica praška za pecivo
1-2 kašičice cimeta
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pomešajte jogurt, ulje, griz, šećer i prašak za pecivo, pa sve lagano izmešajte varjačom. Bolje bi bilo izabrati činiju srednje veličine.
Uzmite jednu koru, premažite je sa malo fila, stavite drugu koru, ponovo stavite fil, a zatim rasporedite oko 150 grama rendane bundeve.
Ako volite cimet, pospite ga po bundevi. Urolajte pitu, premažite je preostalim filom i stavite u prethodno podmazan pleh.
Na isti način utrošite preostale kore i fil. Od jednog pakovanja kora napravićete osam rolovanih pita.
Pecite na 180 stepeni dok pita ne porumeni. Isecite na komade, po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.
Prijatno!
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)