Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.

Pita bundevara posebno je popularna u Bačkoj i u južnim predelima Srbije.
Koreni sežu se sve do Turske, a razlog tome je i njena popularnost koja je vladala tokom Osmanskog carstva.
Sada je Turci poznaju kao "kabak tatlisi", što je prevod za pitu od bundeve.
Možda vas zanima:

PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.

BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično
Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom
Možda vas zanima:

PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.

BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično
Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom
Možda vas zanima:

PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.

BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično
Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
Sastojci:
500 g kora za pitu (najbolje tankih)
1 kg rendane bundeve
1 čaša od jogurta
1 čaša ulja
1 čaša griza
2 čaše šećera
1 kesica praška za pecivo
1-2 kašičice cimeta
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pomešajte jogurt, ulje, griz, šećer i prašak za pecivo, pa sve lagano izmešajte varjačom. Bolje bi bilo izabrati činiju srednje veličine.
Uzmite jednu koru, premažite je sa malo fila, stavite drugu koru, ponovo stavite fil, a zatim rasporedite oko 150 grama rendane bundeve.
Ako volite cimet, pospite ga po bundevi. Urolajte pitu, premažite je preostalim filom i stavite u prethodno podmazan pleh.
Na isti način utrošite preostale kore i fil. Od jednog pakovanja kora napravićete osam rolovanih pita.
Pecite na 180 stepeni dok pita ne porumeni. Isecite na komade, po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.
Prijatno!

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)