Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
Pita bundevara posebno je popularna u Bačkoj i u južnim predelima Srbije.
Koreni sežu se sve do Turske, a razlog tome je i njena popularnost koja je vladala tokom Osmanskog carstva.
Sada je Turci poznaju kao "kabak tatlisi", što je prevod za pitu od bundeve.
Možda vas zanima:
BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično
Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom
RECEPT ZA FENOMENALNU PITU OD DULEKA Bundeva sadrži veliku količinu vlakana, koja zasite telo na duže vreme (VIDEO)
Izvanredan recept za sočnu pitu bundevaru kakvu do sada niste probali.
Možda vas zanima:
BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično
Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom
RECEPT ZA FENOMENALNU PITU OD DULEKA Bundeva sadrži veliku količinu vlakana, koja zasite telo na duže vreme (VIDEO)
Izvanredan recept za sočnu pitu bundevaru kakvu do sada niste probali.
Možda vas zanima:
BOGATA PITA BUNDEVARA OD KUPOVNIH KORA: Izgleda kao da ste mesili testo, puna je fila, a miriše fantastično
Bundevara je pita koja mora da se pravi zimi, kako bi kuća zamirisala na dom
RECEPT ZA FENOMENALNU PITU OD DULEKA Bundeva sadrži veliku količinu vlakana, koja zasite telo na duže vreme (VIDEO)
Izvanredan recept za sočnu pitu bundevaru kakvu do sada niste probali.
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
Sastojci:
500 g kora za pitu (najbolje tankih)
1 kg rendane bundeve
1 čaša od jogurta
1 čaša ulja
1 čaša griza
2 čaše šećera
1 kesica praška za pecivo
1-2 kašičice cimeta
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pomešajte jogurt, ulje, griz, šećer i prašak za pecivo, pa sve lagano izmešajte varjačom. Bolje bi bilo izabrati činiju srednje veličine.
Uzmite jednu koru, premažite je sa malo fila, stavite drugu koru, ponovo stavite fil, a zatim rasporedite oko 150 grama rendane bundeve.
Ako volite cimet, pospite ga po bundevi. Urolajte pitu, premažite je preostalim filom i stavite u prethodno podmazan pleh.
Na isti način utrošite preostale kore i fil. Od jednog pakovanja kora napravićete osam rolovanih pita.
Pecite na 180 stepeni dok pita ne porumeni. Isecite na komade, po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.
Prijatno!
POSNO JELO Recept za riblju čorbu, najukusniju koju ste jeli
Ova riblja čorba je bogata začinima i zato ima poseban ukus.
Najbrže posne kiflice koje ostaju mekane danima: Ukusne, izdašne, a recept mogu i početnici da savladaju
Ako ste krenuli da postite Božićni post ove kiflice mogu da budu odličan izbor za doručak ili večeru
POSNE VANILICE Dajemo vam najbolji recept da se svi u kući zaslade!
Starinski kolači čija popularnost ne prolazi.
Brzo, jednostavno i ukusno: Recept za staru manastirsku pitu prepunu ukusa, a spremanu na vodi
Donosimo vam najbolji recept za posnu pitu na vodi, koja je veoma izdašna i sočna.
Ako postite obavezno napravite kolač: Najbolji recept za posno medeno srce je pred vama, ukusno i mekano kao duša
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave
Komentari(0)