NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
![grilijaš torta](/data/images/2024-02-20/77818_shutterstock-2323684785_f.jpg?timestamp=1714773600)
Za Uskrs mnoge žene prave bogatu trpezu i trude se da sve bude na najvišem mogućem nivou.
Rolat od tikvica je idealan za predjelo, jer je lagan, kremast, a nema trunku brašna i prosto se topi u ustima zbog kombinacije sa krem sirom.
Naravno da će posle toga na red doći neki specijalitet, ali ono o čemu svi razmišljaju jesu poslastice.
Možda vas zanima:
![velika subota](/data/images/2024-05-03/86778_velika-subota_f.jpeg)
DANAS JE VELIKA SUBOTA, A OVE STVARI SU NAJSTROŽE ZABRANJENE: Mnogi vernici ne znaju, a jako je važno
Na Veliku subotu se služi liturgija Svetog Vasilija Velikog, kojom počinje Vaskrsenje
![jaja](/data/images/2024-04-29/86306_shutterstock-2268586751_f.jpg)
Da li treba farbati paran ili neparan broj jaja?
Da li za Vaskrs treba farbati paran ili neparan broj jaja?
Možda vas zanima:
![velika subota](/data/images/2024-05-03/86778_velika-subota_f.jpeg)
DANAS JE VELIKA SUBOTA, A OVE STVARI SU NAJSTROŽE ZABRANJENE: Mnogi vernici ne znaju, a jako je važno
Na Veliku subotu se služi liturgija Svetog Vasilija Velikog, kojom počinje Vaskrsenje
![jaja](/data/images/2024-04-29/86306_shutterstock-2268586751_f.jpg)
Da li treba farbati paran ili neparan broj jaja?
Da li za Vaskrs treba farbati paran ili neparan broj jaja?
Možda vas zanima:
![velika subota](/data/images/2024-05-03/86778_velika-subota_f.jpeg)
DANAS JE VELIKA SUBOTA, A OVE STVARI SU NAJSTROŽE ZABRANJENE: Mnogi vernici ne znaju, a jako je važno
Na Veliku subotu se služi liturgija Svetog Vasilija Velikog, kojom počinje Vaskrsenje
![jaja](/data/images/2024-04-29/86306_shutterstock-2268586751_f.jpg)
Da li treba farbati paran ili neparan broj jaja?
Da li za Vaskrs treba farbati paran ili neparan broj jaja?
Torte i kolači su neizostavni deo, pa je tako pred vama grilijaš torta. Najukusnija, bogat fil, kremasta...
Svi sastojci sa receptom su tu:
lešnik - 300 grama
belanca - 7
šećer - 500 grama
šećer - još 8 kašika
slatka pavlaka - 250 mililitara
brašno - 2 kašike
margarin - jedan
mleveni lešnik - 100 grama
šećer - još 20 kašika
žumanca - 21
jaja - 2 cela
Priprema:
Šećer stavite da se karmelizuje, pa dodajte lešnik.
Čim se ohladi smesa treba da se samelje na krupnije.
Za koru treba da se umute belanca sa šećerom. U to dodajte brašno i mlevene lešnike.
Sve promešajte i izlijte u pleh i koru pecite na 220 stepeni 20 minuta.
Treba da se naprave tri kore.
Zatim se jaja umute sa šećerom i žumancima, a onda treba da se kuvaju na pari.
Čim se fil ohladi, dodajte umućen margarin i samleveni grilijaš, a onda krenite da filujete tortu.
Koru prvo premažite sa grilijaš filom, pa slatkom pavlakom.
Na kraju tortu ukrasite šlagom i stavite u frižider da se stegne.
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)