NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs

Za Uskrs mnoge žene prave bogatu trpezu i trude se da sve bude na najvišem mogućem nivou.
Rolat od tikvica je idealan za predjelo, jer je lagan, kremast, a nema trunku brašna i prosto se topi u ustima zbog kombinacije sa krem sirom.
Naravno da će posle toga na red doći neki specijalitet, ali ono o čemu svi razmišljaju jesu poslastice.
Možda vas zanima:

Uskršnji ponedeljak i ritual polivanja devojaka: Paganski običaj za zdravlje i plodnost
Zašto su se devojke polivale vodom, gde se to i dalje radi – i kakve veze ima sa starim slovenskim prolećnim kultovima

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima
Možda vas zanima:

Uskršnji ponedeljak i ritual polivanja devojaka: Paganski običaj za zdravlje i plodnost
Zašto su se devojke polivale vodom, gde se to i dalje radi – i kakve veze ima sa starim slovenskim prolećnim kultovima

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima
Možda vas zanima:

Uskršnji ponedeljak i ritual polivanja devojaka: Paganski običaj za zdravlje i plodnost
Zašto su se devojke polivale vodom, gde se to i dalje radi – i kakve veze ima sa starim slovenskim prolećnim kultovima

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima
Torte i kolači su neizostavni deo, pa je tako pred vama grilijaš torta. Najukusnija, bogat fil, kremasta...
Svi sastojci sa receptom su tu:
lešnik - 300 grama
belanca - 7
šećer - 500 grama
šećer - još 8 kašika
slatka pavlaka - 250 mililitara
brašno - 2 kašike
margarin - jedan
mleveni lešnik - 100 grama
šećer - još 20 kašika
žumanca - 21
jaja - 2 cela
Priprema:
Šećer stavite da se karmelizuje, pa dodajte lešnik.
Čim se ohladi smesa treba da se samelje na krupnije.
Za koru treba da se umute belanca sa šećerom. U to dodajte brašno i mlevene lešnike.
Sve promešajte i izlijte u pleh i koru pecite na 220 stepeni 20 minuta.
Treba da se naprave tri kore.
Zatim se jaja umute sa šećerom i žumancima, a onda treba da se kuvaju na pari.
Čim se fil ohladi, dodajte umućen margarin i samleveni grilijaš, a onda krenite da filujete tortu.
Koru prvo premažite sa grilijaš filom, pa slatkom pavlakom.
Na kraju tortu ukrasite šlagom i stavite u frižider da se stegne.

Užička pita razljevuša bez kora: Najbrži "smuti, pa prospi" recept za sočan doručak ili večeru koji se pamti
Jednostavna za pripremu, slasna i zasitna, ova brza domaća pita je obavezna u svakom porodičnom kuvaru.

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Najzdravija biljka na svetu: Čisti jetru i štiti srce, od nje se pravi sok posebno lekovit za 1 grupu ljudi
Ova biljka može da leči više bolesti nego što mislite

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.

Da li je sigurno pojesti voće u kojem ste pronašli crva? Mišljenje stručnjaka će vas iznenaditi
Leti vrlo rado posežemo za voćem. Možemo birati između jagoda, malina, šljiva, trešanja, jabuka i breskvi. Međutim, ponekad možemo naići na neprijatno iznenađenje u vidu crva.
Komentari(0)