RECEPTI Gibanica, slasna a posna, uživaćete u njenom ukusu!
Gibanica posna a prelepa, moguće je. Zamenite neke mrsne sastojke kao što su jaja, pravi sir i jogurt, sa posnim, i savršena pita je tu.
500 g gotovih kora
2 posne kisele pavlake
1 šolja kisele vode
3 kašike mlevenog lana
7,5 čaša vode
2 kašičice praška za pecivo
1/2 šolje ulja
1 kašičica soli
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zatim pomešajte posnu kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni posni feta sir, u prvoj posudi. Pomešajte mleveni lan i vodu u drugoj posudi, pa dobro sjedinite, i dodajte u smesu i sve dobro promešajte. Nauljite pleh, pa svaku koru umočite u smesu, zgužvajte i ređajte u tepsiju. Sipajte preko kora fil koji vam je preostao. Pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
Prijatno!
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Komentari(0)