RECEPTI Ruske kape, savršenstvo ukusa koje će obožavati svi ukućani!

Jelica Jovanović

19:00

Gastronomija 0

Ruske kape će napravljene na ovaj način će oduševiti vaše goste i ukućane, pa vam danas donosimo recept za ovu fenomenalnu poslasticu koja nosi rusko ime ali je vremenom postala deo srpske trpeze.

Ruske kape kolač
Printscreen/Youtube

Sastojci:

8 jaja
4 kašike vode
2 kašike ulja
250 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakao praha

Za fil:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 l mleka
200 g brašna
400 g šećera
300 g maslaca
Za ukrašavanje:
200 g kokosa
100 g čokolade
30 g maslaca

Priprema:

Belanca umutite i zatim dodajte žumanca. Tome dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Sipajte pola smese u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte, pa odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite 15 do 20 minuta na 220 stepeni.

Priprema fila:

Šećer i brašno pomešajte sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Ostatak mleka zagrejte da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte oko 10 minuta,dok se ne zgusne. Neka se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu. Napravite krugove iz kore uz pomoć male čaše. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Ostavite odozgo patišpanj. Uvaljajte okolo u kokos. Čokoladu istopite sa maslacem  i kašikom nanesite glazuru na kolač.

Prijatno!

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading