RECEPTI Ruske kape, savršenstvo ukusa koje će obožavati svi ukućani!

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Ruske kape će napravljene na ovaj način će oduševiti vaše goste i ukućane, pa vam danas donosimo recept za ovu fenomenalnu poslasticu koja nosi rusko ime ali je vremenom postala deo srpske trpeze.

Ruske kape kolač
Printscreen/Youtube

Sastojci:

8 jaja

4 kašike vode
2 kašike ulja
250 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakao praha

Za fil:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 l mleka
200 g brašna
400 g šećera
300 g maslaca
Za ukrašavanje:
200 g kokosa
100 g čokolade
30 g maslaca

Priprema:

Belanca umutite i zatim dodajte žumanca. Tome dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Sipajte pola smese u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte, pa odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite 15 do 20 minuta na 220 stepeni.

Priprema fila:

Šećer i brašno pomešajte sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Ostatak mleka zagrejte da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte oko 10 minuta,dok se ne zgusne. Neka se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu. Napravite krugove iz kore uz pomoć male čaše. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Ostavite odozgo patišpanj. Uvaljajte okolo u kokos. Čokoladu istopite sa maslacem  i kašikom nanesite glazuru na

kolač.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading