RECEPTI Ruske kape, savršenstvo ukusa koje će obožavati svi ukućani!
Ruske kape će napravljene na ovaj način će oduševiti vaše goste i ukućane, pa vam danas donosimo recept za ovu fenomenalnu poslasticu koja nosi rusko ime ali je vremenom postala deo srpske trpeze.

Sastojci:
8 jaja
4 kašike vode
2 kašike ulja
250 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakao praha
Za fil:
Možda vas zanima:

STARINSKE RUSKE KAPE SA JAFOM: Najkremastiji kolač za slavu - recept koji ne pada u zaborav
Starinske ruske kape sa jafom su najkremastiji kolač za slavu, a prave se po receptu koji ne pada u zaborav

KOLAČI U OBLIKU POTKOVICE SA ZRNIMA KUKURUZA Zovu ih „todorčići„ ili "kopitnjak" i prave se na Čist četvrtak radi zaštite ljudi i useva
Za ovaj praznik se u selima pravi specijalni hleb ili kolač, takozvani „kopitnjak„ sa rupom u sredini u koju se stavlja ovas ili so.
Možda vas zanima:

STARINSKE RUSKE KAPE SA JAFOM: Najkremastiji kolač za slavu - recept koji ne pada u zaborav
Starinske ruske kape sa jafom su najkremastiji kolač za slavu, a prave se po receptu koji ne pada u zaborav

KOLAČI U OBLIKU POTKOVICE SA ZRNIMA KUKURUZA Zovu ih „todorčići„ ili "kopitnjak" i prave se na Čist četvrtak radi zaštite ljudi i useva
Za ovaj praznik se u selima pravi specijalni hleb ili kolač, takozvani „kopitnjak„ sa rupom u sredini u koju se stavlja ovas ili so.
Možda vas zanima:

STARINSKE RUSKE KAPE SA JAFOM: Najkremastiji kolač za slavu - recept koji ne pada u zaborav
Starinske ruske kape sa jafom su najkremastiji kolač za slavu, a prave se po receptu koji ne pada u zaborav

KOLAČI U OBLIKU POTKOVICE SA ZRNIMA KUKURUZA Zovu ih „todorčići„ ili "kopitnjak" i prave se na Čist četvrtak radi zaštite ljudi i useva
Za ovaj praznik se u selima pravi specijalni hleb ili kolač, takozvani „kopitnjak„ sa rupom u sredini u koju se stavlja ovas ili so.
1 l mleka
200 g brašna
400 g šećera
300 g maslaca
Za ukrašavanje:
200 g kokosa
100 g čokolade
30 g maslaca
Priprema:
Belanca umutite i zatim dodajte žumanca. Tome dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Sipajte pola smese u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte, pa odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite 15 do 20 minuta na 220 stepeni.
Priprema fila:
Šećer i brašno pomešajte sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Ostatak mleka zagrejte da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte oko 10 minuta,dok se ne zgusne. Neka se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu. Napravite krugove iz kore uz pomoć male čaše. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Ostavite odozgo patišpanj. Uvaljajte okolo u kokos. Čokoladu istopite sa maslacem i kašikom nanesite glazuru na
Prijatno!

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)