OVAJ RECEPT JEDNOSTAVNO MORATE DA ZAPIŠETE Kolač koji je oduševio celu Srbiju, napravite ga brzo i lako, a preukusan je

Miloš Milenović

21:00

Gastronomija 0

Mi vam za danas predlažemo recept za štedljive domaćice koji je odlično rešenje kada želite da se zasladite na brzinu, od sastojaka koje već imate kod kuće. Kolaćiće sa suvim grožđem možete spremati i kada imate goste.

OVAJ RECEPT JEDNOSTAVNO MORATE DA ZAPIŠETE Kolač koji je oduševio celu Srbiju, napravite ga brzo i lako, a preukusan je
Shutterstock

 

Za prazničnu trpezu, odlični su i praznični kolačići sa šarenim mrvicama. Mi vam za danas predlažemo recept za štedljive domaćice koji je odlično rešenje kada želite da se zasladite na brzinu, od sastojaka koje već imate kod kuće. Kolaćiće sa suvim grožđem možete spremati i kada imate goste.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Recept za kolačiće sa suvim grožđem:

U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodajte omekšani puter, pa dobro sjedinite sastojke. Ubacite jaje, pomešajte, pa dodajte suvo grožđe u smesu za kolačiće.

Oblikujte rukama pljosnate krugove, uvaljajte u vanilin šećer i ređajte kolačiće sa suvim grožđem po plehu obloženom pek papriom.

Pecite na 180°C dok ne poprime zlatnu boju.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading