STARINSKE RUSKE KAPE SA JAFOM: Najkremastiji kolač za slavu - recept koji ne pada u zaborav
Starinske ruske kape sa jafom su najkremastiji kolač za slavu, a prave se po receptu koji ne pada u zaborav
Poznati smo po tome da volimo da jedemo slatkiše, a sada još više kako je krenula sezona slava.
Čim odemo na slavu bez obzira na ukusna predjela, srpsku sarmu koja je najbolja, pečenje... ne možemo da dočekamo poslastice.
Ruske kape su poznat kolač u našoj zemlji, a sada su ispred vas ruske kapre sa jafom koje su još više kremastije.
Nećete se pokajati ako ih napravite, mada ćete ih spremiti i pre slave jer su toliko neodoljive.
Recept ide po ovim sastojcima:
120 g kokosovog brašna
450 ml mleka
300 g jafa keksa
30 g brašna
45 g gustina
80 g šećera
160 g putera
1 kašičica vanilin šećera
Ovako se spremaju:
U činiji pomešajte brašno i gustin, a onda i vanilin šećer. Kada promešate suve sastojke za ruske kape dodajte postepeno oko 100 ml mleka i mutite.
Ostatak mleka dodajte u šerpu i stavite da provri na srednjoj temperaturi. Žicom dobro nastavite da mutite smesu sa brašnom, mlekom i gustinom, pa je postepeno dodajte u mleko koje je provrelo.
Mešajte žicom smesu za ruske kape na laganijoj vatri dok ne dobijete gustu strukturu. Smesu prebacite u činiju i pokrijte prozirnom folijom, pa ostavite da se ohladi.
Kada se ohladi umiksajte je, pa ubacite puter i nastavite da miksate dok ne dobijete gust fil za ruske kape.
Fil stavite u špric za kolače ili kesu za zamrzivač, nanesite na jafa keks, pa ga preklopite drugim jafa keksom.
Uvaljajte ivice ruske kape u kokosovo brašno.
Prijatno!
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Na slici su prave Ruske kape, sa biskvitnim testom , prelivene cokoladom, a ne sa jaffa keksom.