Recept za čokoladni sutlijaš! Omiljena poslastica iz detinjstva na drugačiji način - morate probati
Nova verzija omiljene poslastice iz detinjstva – čokoladni sutlijaš.

Sutlijaš je slatki desert koji se dobija kuvanjem pirinča u mleku. Mogu mu se dodati cimet, vanila, limunova kora. Jede se topao ili hladan. Jeftina poslastica odličnog ukusa koju smo svi jeli u detinjstvu. Napravite novu verziju koja će vas potpuno raspametiti, a sve što treba da uradite je da dodate čokoladu. Svetski kuvari su dodavanjem ove namirnice potpuno zaludeli svet.
Sastojci:
150 g pirična
850 ml mleka
Možda vas zanima:

Tradicionalni dezert: SUTLIJAŠ budi nostalgiju
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
Možda vas zanima:

Tradicionalni dezert: SUTLIJAŠ budi nostalgiju
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
Možda vas zanima:

Tradicionalni dezert: SUTLIJAŠ budi nostalgiju
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
2 kašike putera
250 g čokolade
2 kašike šećera
Priprema:
Pomešajte mleko, pirinač i šećer, pa kuvajte. Zatim postepeno dodajete seckanu čokoladu i mešajte dok se skroz ne otopi. Na kraju dodajete puter koji čekate da se otopi, isto uz mešanje. Ukrasite trešnjama ili nekim drugim voćem po želji.

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.

Sir od ovsenog mleka: Zaboravljeni posni recept iz jugozapadne Srbije
U selima između Sjenice i Prijepolja, žene su u vreme strogog posta pravile sir bez mleka – od ovsenih zrna, vode i soli. Jelo je bilo jeftino, hranljivo i ukusno, a danas ga gotovo niko ne zna.


Slani pekmez iz Crne Trave: Zaboravljeno jelo koje spaja šljive, beli luk i začinsko bilje
U planinskim selima jugoistočne Srbije nekada se pripremao neobičan „slani pekmez“ – od kuvanih šljiva, belog luka i divljeg bilja. Bio je dodatak uz kačamak, sir ili suvo meso, a danas ga gotovo niko ne pravi.
Komentari(0)