Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
U ova moderna vremena, pomalo zaboravljamo ona dobra starinska jela, posebno poslastice kojim su nam mame i bake usrećivale detinjstvo. Sutlijaš je jedna od tih poslastica, a starinski recept za sutlijaš će vas odmah vratiti u stara vremena.
Sastojci za starinski sutlijaš:
200 g pirinča
8 kašika šećera
1 l mleka
1 kesica vanilin šećera
Priprema starinskog sutlijaša:
Pirinač prvo operite u nekoliko voda, pa ga kuvajte oko 10 minuta sve dok ne provri. U drugoj šerpi sipajte mleko i stavite da se kuva, takođe dok i ono ne proključa. Potom, u mleko dodajte šećer, vanilin šećer i prethodno skuvan i oceđen pirinač. Kuvajte sve oko 20 minuta uz postepeno mešanje.
Možda vas zanima:
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.
Možda vas zanima:
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.
Možda vas zanima:
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.
Ukoliko vam je smesa retka ili niste ocedili pirinač, nemojte da vas to čudi, jer će to dodatno da se zgusne. Kada sutlijaš bude gotov, sipajte ga u činije dok je još vreo. Najbolje da ga sipate u staklene posude, koje pre sipanja treba da pokvasite da ne bi pukle od toplote.
Ostavite prvo malo da se ohladi na sobnoj temperaturi pa stavite u frižider da se lepo ohladi. Po želji možete da sipate cimet po vrhu i poslastica je spremna za posluženje.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
Komentari(0)