Šareni kolač sa džemom: Jeftin je i lako se pravi
Nova ideja za kolač

Potrebno je:
- lonče od 200 g
- 3 jaja
- 1 lonče šećera
- 1 lonče mleka
- 1 lonče lulja
- 2 ločeta brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakaa
- korica limuna
- malo džema od kajsija
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno i prašak za pecivo, ubaciti ulje, mleko i sve izjednačiti i odvojiti 1/3 i dodati kakao i izjednačiti.
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
U svetli deo dodati koricu limuna i sipati u podmazan pleh ili obložen pek papirom.
Kašikom nesumice stavljati tamni deo, a između kašičicu džema. Peći na 200 stepeni C oko 45 minuta.
Posuti prah šećerom i vanilin šećerom Seći ohlađen. Prijatno!

Gnjec od pasulja: Zaboravljeno homoljsko jelo koje se jelo kašikom, hladno i uz turšiju
Nekada se u zabačenim selima Homolja od ostataka pasulja pravilo novo jelo – „gnjec“. Gusto, hladno, pomalo slatkasto, a posno i zasitno. Danas se gotovo niko ne seća da je postojalo.

Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali
Komentari(0)