Na tacni će ostati SAMO MRVICE: Najukusnija MAKOVNJAČA spremna za 15 minuta

Izvor: Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Meka kao duša

mak
Shutterstock

Sastojci:

  • 700gr brašna
  • 400ml mlakog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 30gr svežeg kvasca
  • 100ml ulja

Fil:

  • 500gr maka
  • 200-300ml vrelog mleka
  • 300gr šećera

Za premazivanje: 1 zumance

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Mleko, kvasac i šećer umutite i ostavite da kvasac naraste. U brašno sa soli i šećerom dodajte aktiviran kvasac. Umesite testo pa dodajte i malo ulja.

Dok testo kvasi, napravite fil tako što ćete u mleko dodati šećer i staviti na rignlu da provri. U vrelo mleko staviti mak i ostaviti sve da se sjedini, a mak nabubri.
Kada je testo naraslo, a mak se prohladio - razviti testo i premazati obilno filom. Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata, a pre pečenja, štrudlu premažite žumancetom.

Prijatno!

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading