Na tacni će ostati SAMO MRVICE: Najukusnija MAKOVNJAČA spremna za 15 minuta
Meka kao duša

Sastojci:
- 700gr brašna
- 400ml mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 30gr svežeg kvasca
- 100ml ulja
Fil:
- 500gr maka
- 200-300ml vrelog mleka
- 300gr šećera
Za premazivanje: 1 zumance
Možda vas zanima:

PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.

Možda vas zanima:

PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.

Možda vas zanima:

PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.

Priprema:
Mleko, kvasac i šećer umutite i ostavite da kvasac naraste. U brašno sa soli i šećerom dodajte aktiviran kvasac. Umesite testo pa dodajte i malo ulja.
Dok testo kvasi, napravite fil tako što ćete u mleko dodati šećer i staviti na rignlu da provri. U vrelo mleko staviti mak i ostaviti sve da se sjedini, a mak nabubri.
Kada je testo naraslo, a mak se prohladio - razviti testo i premazati obilno filom. Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata, a pre pečenja, štrudlu premažite žumancetom.
Prijatno!

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti
Komentari(0)