Na tacni će ostati SAMO MRVICE: Najukusnija MAKOVNJAČA spremna za 15 minuta
Meka kao duša
Sastojci:
- 700gr brašna
- 400ml mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 30gr svežeg kvasca
- 100ml ulja
Fil:
- 500gr maka
- 200-300ml vrelog mleka
- 300gr šećera
Za premazivanje: 1 zumance
Možda vas zanima:
PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.
Možda vas zanima:
PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.
Možda vas zanima:
PRAVO JE VREME ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ Napravite najukusniju štrudlu sa makom i oduševite ukućante tokom hladnih dana
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.
Priprema:
Mleko, kvasac i šećer umutite i ostavite da kvasac naraste. U brašno sa soli i šećerom dodajte aktiviran kvasac. Umesite testo pa dodajte i malo ulja.
Dok testo kvasi, napravite fil tako što ćete u mleko dodati šećer i staviti na rignlu da provri. U vrelo mleko staviti mak i ostaviti sve da se sjedini, a mak nabubri.
Kada je testo naraslo, a mak se prohladio - razviti testo i premazati obilno filom. Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata, a pre pečenja, štrudlu premažite žumancetom.
Prijatno!
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)