Na tacni će ostati SAMO MRVICE: Najukusnija MAKOVNJAČA spremna za 15 minuta

21:00

Gastronomija 0

Meka kao duša

mak
Shutterstock

Sastojci:

  • 700gr brašna
  • 400ml mlakog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 30gr svežeg kvasca
  • 100ml ulja

Fil:

  • 500gr maka
  • 200-300ml vrelog mleka
  • 300gr šećera

Za premazivanje: 1 zumance

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Mleko, kvasac i šećer umutite i ostavite da kvasac naraste. U brašno sa soli i šećerom dodajte aktiviran kvasac. Umesite testo pa dodajte i malo ulja.

Dok testo kvasi, napravite fil tako što ćete u mleko dodati šećer i staviti na rignlu da provri. U vrelo mleko staviti mak i ostaviti sve da se sjedini, a mak nabubri.
Kada je testo naraslo, a mak se prohladio - razviti testo i premazati obilno filom. Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata, a pre pečenja, štrudlu premažite žumancetom.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading