Na tacni će ostati SAMO MRVICE: Najukusnija MAKOVNJAČA spremna za 15 minuta

21:00

Gastronomija 0

Meka kao duša

mak
Shutterstock

Sastojci:

  • 700gr brašna
  • 400ml mlakog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 30gr svežeg kvasca
  • 100ml ulja

Fil:

  • 500gr maka
  • 200-300ml vrelog mleka
  • 300gr šećera

Za premazivanje: 1 zumance

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Mleko, kvasac i šećer umutite i ostavite da kvasac naraste. U brašno sa soli i šećerom dodajte aktiviran kvasac. Umesite testo pa dodajte i malo ulja.

Dok testo kvasi, napravite fil tako što ćete u mleko dodati šećer i staviti na rignlu da provri. U vrelo mleko staviti mak i ostaviti sve da se sjedini, a mak nabubri.
Kada je testo naraslo, a mak se prohladio - razviti testo i premazati obilno filom. Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata, a pre pečenja, štrudlu premažite žumancetom.

Prijatno!

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading