TORTA "CARICA" OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Fil sa čokoladom i lešnikom - najlepša poslastica za Novu godinu i Božić
Torta "Carica" osvaja na prvi zalogaj zbog fila sa čokoladom i lešnikom, a najlepša je za Novu godinu i Božić

Žene sigurno već polako prave spisak namirnica koje treba da kupe za praznike koji na stižu.
Slave su već počele, ali sada su nam Nova godina i Božić sve bliži.
Tradicija se kod nas poštuje i trudimo se da nam trpeza iz godine u godinu bude sve bogatija.
Zna se da je starinska sarma obavezna za ručak, ali pre toga i razne pite, salate, rolati...
Sada dolazimo do najslađeg dela, a to su poslastice.
Jedna torta "Carica" čije ime i samo govori je toliko dobra, a svi ljubitelji slatkiša neće moći da je odbiju.
Potrebni sastojci za ovaj recept su:
Za 4 kore:
150 g oštrog brašna
260 g belanaca
100 g prženih mlevenih lešnika
80 g šećera
Za krokant:
500 ml slatke pavlake
120 g šećera
120 g grubo mlevenih lešnika
Čokoladna krema:
300 g slatke pavlake
5 žumanaca
50 g putera
4 kašike šećera
150 g čokolade
Priprema je tu:
Kore: Mikserom dobro umutite belanca, a zatim dodajte šećer i mutite dok smesa ne postane čvrsta.
Pažljivo ručno umešajte brašno i lešnike, pa podelite smesu na 4 dela.
Na papiru za pečenje nacrtajte krug prečnika 24 cm i lagano ga nauljite.
Ravnomerno rasporedite smesu za kore na papiru i pecite svaku koru oko 10 minuta dok ne dobiju blagu boju.
Pecite ih na 180°C i ostavite da se ohlade. Krokant: Rastopite šećer na laganoj vatri, umešajte grubo mlevene lešnike i raširite smesu na papiru za pečenje ili silikonskoj podlozi da se stegne. Zatim sameljite lešnike i umešajte ih u šlag koji ste prethodno napravili od 500 ml slatke pavlake.
Čokoladna krema: Žumanca skuvajte sa šećerom na pari uz stalno mešanje. Umešajte otopljenu čokoladu u žumanca i ostavite smesu da se ohladi u frižideru. U hladnu kremu mikserom dodajte prethodno umućen puter, a zatim ručno umešajte šlag od slatke pavlake.
Postupak slaganja: Kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema.
Uživajte u raskošnoj torti za praznike.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.
Komentari(0)