TORTA NAD TORTAMA "Carica" kojoj je mesto na sredini vašeg stola

Lepote Srbije

08:14

Gastronomija 0

Torta "Carica". Uživajte!

TORTA NAD TORTAMA "Carica" kojoj je mesto na sredini vašeg stola
Printscreen

Za 4 kore:

260 gr belanjaca

100 gr šećera

100 gr prženih mlevenih lešnika

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:


150 gr brašna

Belanjce izmiksati sa šećerom dok ne dobijete čvrsti sneg.  Lopaticom umešati mlevene lešnike i brašno. Smesu podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo rasporediti po tepsiji koju ste obložili papirom za pečenje. Svaka kora neka bude debljine oko pola centimetra, shodno tome odaberite kalup. Kore pecite na 180 stepeni, oko 20 minuta.

Pustite ih da se ohlade.

Čokoladna krema:

5 žumanca

5 kašika šećera

150 gr čokolade

50 gr putera

300 gr slatke pavlake

U veliku posudu stavite kuvati vodu. Na nju stavite manju činiju u kojoj ćete kuvati žumance. Pazite da ta manja činija ne dodiruje vodu. Vatra neka bude lagana. Žumance skuvajte na pari sa šećerom. Konstantno mešajte. Čokoladu otopite u mikrotalasnoj. Maknite žumance s vatre i dodajte čokoladu. Stavite u frižider da se u potpunosti ohladi. Kad je smesa hladna u nju mikserom umešajte puter. Slatku pavlaku istucite u šlag i dodajte kremi.

Krokant (hrskavi preliv):

120 gr šećera otopite na laganoj vatri. U šećer umešajte 120 gr grubo naseckanih lešnika. Prebacite na silikon ili papir za pečenje i pustite da se ohladi. Kad je u potpunosti hladno, sameljite i dodajte u 500 ml izrađenog šlaga.

Filovati:

– kora

– čokoladna krema

– šlag s krokantom

– kora

– čokoladna krema

– šlag s krokantom

– kora

– čokoladna krema

– šlag s krokantom i lešnicima

– kora

– čokoladna krema.

Na kraju celu tortu posipati mlevenim lešnicima.

Prijatno!

Izvor: domacikolaci

Komentari(0)

Loading