TORTA NAD TORTAMA "Carica" kojoj je mesto na sredini vašeg stola
Torta "Carica". Uživajte!

Za 4 kore:
260 gr belanjaca
100 gr šećera
100 gr prženih mlevenih lešnika
Možda vas zanima:

GRAD KOJI ĆE VAS OČARATI SVOJOM LEPOTOM Mesto gde se za vreme Rimljana kopala i topila bakarna ruda
Grad Priboj nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, u plodnoj dolini reke Lim, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
Možda vas zanima:

GRAD KOJI ĆE VAS OČARATI SVOJOM LEPOTOM Mesto gde se za vreme Rimljana kopala i topila bakarna ruda
Grad Priboj nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, u plodnoj dolini reke Lim, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
Možda vas zanima:

GRAD KOJI ĆE VAS OČARATI SVOJOM LEPOTOM Mesto gde se za vreme Rimljana kopala i topila bakarna ruda
Grad Priboj nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, u plodnoj dolini reke Lim, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
150 gr brašna
Belanjce izmiksati sa šećerom dok ne dobijete čvrsti sneg. Lopaticom umešati mlevene lešnike i brašno. Smesu podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo rasporediti po tepsiji koju ste obložili papirom za pečenje. Svaka kora neka bude debljine oko pola centimetra, shodno tome odaberite kalup. Kore pecite na 180 stepeni, oko 20 minuta.
Pustite ih da se ohlade.
Čokoladna krema:
5 žumanca
5 kašika šećera
150 gr čokolade
50 gr putera
300 gr slatke pavlake
U veliku posudu stavite kuvati vodu. Na nju stavite manju činiju u kojoj ćete kuvati žumance. Pazite da ta manja činija ne dodiruje vodu. Vatra neka bude lagana. Žumance skuvajte na pari sa šećerom. Konstantno mešajte. Čokoladu otopite u mikrotalasnoj. Maknite žumance s vatre i dodajte čokoladu. Stavite u frižider da se u potpunosti ohladi. Kad je smesa hladna u nju mikserom umešajte puter. Slatku pavlaku istucite u šlag i dodajte kremi.
Krokant (hrskavi preliv):
120 gr šećera otopite na laganoj vatri. U šećer umešajte 120 gr grubo naseckanih lešnika. Prebacite na silikon ili papir za pečenje i pustite da se ohladi. Kad je u potpunosti hladno, sameljite i dodajte u 500 ml izrađenog šlaga.
Filovati:
– kora
– čokoladna krema
– šlag s krokantom
– kora
– čokoladna krema
– šlag s krokantom
– kora
– čokoladna krema
– šlag s krokantom i lešnicima
– kora
– čokoladna krema.
Na kraju celu tortu posipati mlevenim lešnicima.
Prijatno!
Izvor: domacikolaci

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)