TORTA NAD TORTAMA "Carica" kojoj je mesto na sredini vašeg stola
Torta "Carica". Uživajte!

Za 4 kore:
260 gr belanjaca
100 gr šećera
100 gr prženih mlevenih lešnika
Možda vas zanima:

DŽIGERANI, ČARAPANI... Kako su stanovnici pojedinih krajeva u Srbiji dobili nadimke
Kako su gradovi i stanovnici dobili pojedinih krajeva dobili svoje zanimljive nadimke.

NAJLEPŠI SREDNJOVEKOVNI MANASTIRI Vrhunac svog razvoja Srbija je doživela za vreme vladavine dinastije Nemanjića, kada su nastali brojni manastiri i razvijeni gradovi
Srednjovekovna Srbija imala je veoma burnu istoriju; međutim, u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu zauzimala je istaknuto mesto u tadašnjoj Evropi.
Možda vas zanima:

DŽIGERANI, ČARAPANI... Kako su stanovnici pojedinih krajeva u Srbiji dobili nadimke
Kako su gradovi i stanovnici dobili pojedinih krajeva dobili svoje zanimljive nadimke.

NAJLEPŠI SREDNJOVEKOVNI MANASTIRI Vrhunac svog razvoja Srbija je doživela za vreme vladavine dinastije Nemanjića, kada su nastali brojni manastiri i razvijeni gradovi
Srednjovekovna Srbija imala je veoma burnu istoriju; međutim, u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu zauzimala je istaknuto mesto u tadašnjoj Evropi.
Možda vas zanima:

DŽIGERANI, ČARAPANI... Kako su stanovnici pojedinih krajeva u Srbiji dobili nadimke
Kako su gradovi i stanovnici dobili pojedinih krajeva dobili svoje zanimljive nadimke.

NAJLEPŠI SREDNJOVEKOVNI MANASTIRI Vrhunac svog razvoja Srbija je doživela za vreme vladavine dinastije Nemanjića, kada su nastali brojni manastiri i razvijeni gradovi
Srednjovekovna Srbija imala je veoma burnu istoriju; međutim, u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu zauzimala je istaknuto mesto u tadašnjoj Evropi.
150 gr brašna
Belanjce izmiksati sa šećerom dok ne dobijete čvrsti sneg. Lopaticom umešati mlevene lešnike i brašno. Smesu podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo rasporediti po tepsiji koju ste obložili papirom za pečenje. Svaka kora neka bude debljine oko pola centimetra, shodno tome odaberite kalup. Kore pecite na 180 stepeni, oko 20 minuta.
Pustite ih da se ohlade.
Čokoladna krema:
5 žumanca
5 kašika šećera
150 gr čokolade
50 gr putera
300 gr slatke pavlake
U veliku posudu stavite kuvati vodu. Na nju stavite manju činiju u kojoj ćete kuvati žumance. Pazite da ta manja činija ne dodiruje vodu. Vatra neka bude lagana. Žumance skuvajte na pari sa šećerom. Konstantno mešajte. Čokoladu otopite u mikrotalasnoj. Maknite žumance s vatre i dodajte čokoladu. Stavite u frižider da se u potpunosti ohladi. Kad je smesa hladna u nju mikserom umešajte puter. Slatku pavlaku istucite u šlag i dodajte kremi.
Krokant (hrskavi preliv):
120 gr šećera otopite na laganoj vatri. U šećer umešajte 120 gr grubo naseckanih lešnika. Prebacite na silikon ili papir za pečenje i pustite da se ohladi. Kad je u potpunosti hladno, sameljite i dodajte u 500 ml izrađenog šlaga.
Filovati:
– kora
– čokoladna krema
– šlag s krokantom
– kora
– čokoladna krema
– šlag s krokantom
– kora
– čokoladna krema
– šlag s krokantom i lešnicima
– kora
– čokoladna krema.
Na kraju celu tortu posipati mlevenim lešnicima.
Prijatno!
Izvor: domacikolaci

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.

Stari recept za bakinu štrudlu: Da vam kuća zamiriše na dom, spremite ovaj nezaboravni desert
Umesto mlevenih oraha možete da koristite mleveni mak
Komentari(0)