TUFAHIJE: Da li uopšte postoji neko među vama ko ne voli ovaj kolač. Napravite ga obavezno ove sedmice

Izvor: Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Oko pripreme nema puno posla, a ukus je predivan

tufahije
Shutterstock

Sastojci:

7 jabuka
1/2 kg šećera
1 l vode
350 g mlevenih oraha
šlag
šećer u prahu

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1. Oguliti jabuke i izdubiti ih. Staviti ih u veliki lonac, dodati vodu i šećer i kuvati dok malo ne omekšaju.

2. Orahe pomešati sa šlagom i šećerom u prahu. Kuvane jabuke ohladiti i puniti ovom smesom.

3. Ukrasiti šlagom i služiti ohlađeno.

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading