TUFAHIJE Miris i ukus ORIJENTA, zaljubićete se u ovu fenomenalnu poslasticu
Tufahije su u naše krajeve stigle iz Persije, pretpostavlja se sa Osmanlijama. Ovaj prilično jednostavan ali izuzetno ukusan dezert se najbolje priprema od jabuka sorte Greni Smit.

Potrebno vam je:
500 g šećera
1 kg jabuka
Možda vas zanima:

TUFAHIJE: Da li uopšte postoji neko među vama ko ne voli ovaj kolač. Napravite ga obavezno ove sedmice
Oko pripreme nema puno posla, a ukus je predivan

KAKO SE PIŠE: "DEZERT" ili "DESERT", kako je ispravno?
Znate li odgovor?
Možda vas zanima:

TUFAHIJE: Da li uopšte postoji neko među vama ko ne voli ovaj kolač. Napravite ga obavezno ove sedmice
Oko pripreme nema puno posla, a ukus je predivan

KAKO SE PIŠE: "DEZERT" ili "DESERT", kako je ispravno?
Znate li odgovor?
Možda vas zanima:

TUFAHIJE: Da li uopšte postoji neko među vama ko ne voli ovaj kolač. Napravite ga obavezno ove sedmice
Oko pripreme nema puno posla, a ukus je predivan

KAKO SE PIŠE: "DEZERT" ili "DESERT", kako je ispravno?
Znate li odgovor?
300 g mlevenih oraha
4 kašike meda
1 slatka pavlaka
vanilin šećer
cimet i vanila
Priprema:
Šećer nalijte sa 1 l hladne vode i pustite da prokuva. Dodajte u šećerni sirup vanilin šećer. U medjuvremenu jabuke ogulite od kore i produbite ih, očistite ih od semenki.
Kada šećerni sirup proključa, polako spuštajte oljuštene i izdubljene jabuke. Kuvajte ih kratko dok ne omekšaju ali ne suviše. Kada su jabuke kuvane, izvadite ih.
Umutite slatku pavlaku pa jedan deo dodajte u mlevene orahe i med, dodajte malo cimeta i vanile, po želji, dobro promešajte i napravite smesu sa kojom ćete puniti jabuke. Napunjene jabuke poređajte u tepsiju i kratko pecite na temperaturi od oko 200 stepeni. Nakon toga ih prelijte sa malo vode u kojoj su se kuvale, zatim ih ostavite u frižider da se dobro ohlade te ih naposletku ukrasite ostatkom umućene slatke pavlake i mlevenim orasima.
Tufahije se služe hladne, a uz njih lepo ide šoljica domaće kafe, tako da sva čula uživaju.
Prijatno!

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.
Komentari(0)