3 POSNA RECEPTA KOJA VAM NIKADA NE BI PALA NA PAMET: Prave domaćice znaju kako da najbolje iskombinuju namirnice

20:00

Gastronomija 0

Tri posna recepta koja će nam retko kada pasti na pamet

riblja čorba
Shutterstock

U vreme posta, često smo suočeni s izazovom kako pripremiti ukusne i raznovrsne obroke bez upotrebe mesa i mlečnih proizvoda kada su dani posta.

Kako bismo vam olakšali ovaj period, predstavljamo vam tri jednostavna, a istovremeno ukusna recepta koji se prave veoma jednostavno.

Bolonjeze sa sojinim ljuspicama:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Uputstvo:

Sojine ljuspice prelijte vrelom vodom i ostavite da nabubre.

Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, šargarepu i beli luk.

Dodajte oceđene sojine ljuspice i dinstajte dok ne postanu sočne.

Umešajte pasirani paradajz, origano, so i biber. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok sos ne dobije gustinu.

Poslužite preko integralne testenine.

Sočivo:

Sastojci:

  • 2 šolje kuvanog sočiva
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica kima
  • So, biber po ukusu

Uputstvo:

Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, šargarepu, krompir i beli luk.

Dodajte kuvano sočivo i kim, pa sve dinstajte dok povrće ne omekša.

Posolite, pobiberite po ukusu i poslužite toplo.

Riblja čorba od tunjevine:

Sastojci:

  • 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 1 krompir
  • 100 grama graška
  • nekoliko šampinjona po ukusu
  • So, biber, suvi začin po ukusu
  • pola šolje griza

Uputstvo:

Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, šargarepu, krompir.

Dodajte tunjevinu, grašak i šampinjone nalijte vodom, posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i kuvajte dok povrće ne omekša.

Pred kraj razmutite pola šolje griza i dodajte u čorbu.

Poslužite ukrašeno iseckanim peršunom, piše Kurir Stil.

 

Komentari(0)

Loading