NAJUKUSNIJI SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE: Posna pita kupusara - recept domaćice imaju u malom prstu
Najukusniji specijalitet sa juga Srbije je posna pita kupusara, a recept domaćice imaju u malom prstu
Kada nemate vremena da skuvate neko jelo, i ukusna pita će vam dobro doći za ručak.
Naravno nijedna nije kao starinska gibanica koju možemo da jedemo u bilo koje doba dana i noći.
Žene širom Srbije su poznate po raznim specijalitetima, a tako je ispred vas sada posna pita kupusara iz Pirota.
Za posnu slavu ili ako se spremate za Božićni post ovo je pravo rešenje za vas.
Nema joj ravne ni po ukusu, mekoći, a ni sočnosti.
Pravićete je češće nego što možete da zamislite.
Za recept su potrebni sledeći sastojci:
450ml. vode
600g. brašna + 100g. za posipanje
1 kašičica šećera
20 do 30 g kvasca
Za fil treba:
ulje za prženje + 250ml. vode
200g. praziluka
1kg. kiselog kupusa
Ovo je priprema:
Umesiti testo do kvasca, vode, šećera, soli i brašna.
Dok čekate da nakvasi, napraviti fil od praziluka, kiselog kupusa i ulja i vode.
Razviti testo, premazati ga uljem pa posložiti u pleh, preko staviti sloj sa filom od kupusa, pa onda opet testo i sve dok ne potrošite sav materijal.
Pitu peći na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.
Prijatno!
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)