NAJUKUSNIJI SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE: Posna pita kupusara - recept domaćice imaju u malom prstu
Najukusniji specijalitet sa juga Srbije je posna pita kupusara, a recept domaćice imaju u malom prstu

Kada nemate vremena da skuvate neko jelo, i ukusna pita će vam dobro doći za ručak.
Naravno nijedna nije kao starinska gibanica koju možemo da jedemo u bilo koje doba dana i noći.
Žene širom Srbije su poznate po raznim specijalitetima, a tako je ispred vas sada posna pita kupusara iz Pirota.
Možda vas zanima:

SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.

RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
Možda vas zanima:

SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.

RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
Možda vas zanima:

SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.

RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
Za posnu slavu ili ako se spremate za Božićni post ovo je pravo rešenje za vas.
Nema joj ravne ni po ukusu, mekoći, a ni sočnosti.
Pravićete je češće nego što možete da zamislite.
Za recept su potrebni sledeći sastojci:
450ml. vode
600g. brašna + 100g. za posipanje
1 kašičica šećera
20 do 30 g kvasca
Za fil treba:
ulje za prženje + 250ml. vode
200g. praziluka
1kg. kiselog kupusa
Ovo je priprema:
Umesiti testo do kvasca, vode, šećera, soli i brašna.
Dok čekate da nakvasi, napraviti fil od praziluka, kiselog kupusa i ulja i vode.
Razviti testo, premazati ga uljem pa posložiti u pleh, preko staviti sloj sa filom od kupusa, pa onda opet testo i sve dok ne potrošite sav materijal.
Pitu peći na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.
Prijatno!

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.
Komentari(0)