NAJUKUSNIJI SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE: Posna pita kupusara - recept domaćice imaju u malom prstu
Najukusniji specijalitet sa juga Srbije je posna pita kupusara, a recept domaćice imaju u malom prstu

Kada nemate vremena da skuvate neko jelo, i ukusna pita će vam dobro doći za ručak.
Naravno nijedna nije kao starinska gibanica koju možemo da jedemo u bilo koje doba dana i noći.
Žene širom Srbije su poznate po raznim specijalitetima, a tako je ispred vas sada posna pita kupusara iz Pirota.
Možda vas zanima:

SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.

RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
Možda vas zanima:

SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.

RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
Možda vas zanima:

SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.

RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
Za posnu slavu ili ako se spremate za Božićni post ovo je pravo rešenje za vas.
Nema joj ravne ni po ukusu, mekoći, a ni sočnosti.
Pravićete je češće nego što možete da zamislite.
Za recept su potrebni sledeći sastojci:
450ml. vode
600g. brašna + 100g. za posipanje
1 kašičica šećera
20 do 30 g kvasca
Za fil treba:
ulje za prženje + 250ml. vode
200g. praziluka
1kg. kiselog kupusa
Ovo je priprema:
Umesiti testo do kvasca, vode, šećera, soli i brašna.
Dok čekate da nakvasi, napraviti fil od praziluka, kiselog kupusa i ulja i vode.
Razviti testo, premazati ga uljem pa posložiti u pleh, preko staviti sloj sa filom od kupusa, pa onda opet testo i sve dok ne potrošite sav materijal.
Pitu peći na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.
Prijatno!

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

OVAJ DŽEM OD ŠLJIVA NEMA NI TRUNKU KONZERVANSA! Recept izvučen iz bakine fioke, zdravlje u tegli
Danas među kupovnim džemovima prepunih aditiva, retkost je pronaći recept bez trunke konzervansa.
Komentari(0)