NAJUKUSNIJI SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE: Posna pita kupusara - recept domaćice imaju u malom prstu
Najukusniji specijalitet sa juga Srbije je posna pita kupusara, a recept domaćice imaju u malom prstu
Kada nemate vremena da skuvate neko jelo, i ukusna pita će vam dobro doći za ručak.
Naravno nijedna nije kao starinska gibanica koju možemo da jedemo u bilo koje doba dana i noći.
Žene širom Srbije su poznate po raznim specijalitetima, a tako je ispred vas sada posna pita kupusara iz Pirota.
Možda vas zanima:
Sir od ovsenog mleka: Zaboravljeni posni recept iz jugozapadne Srbije
U selima između Sjenice i Prijepolja, žene su u vreme strogog posta pravile sir bez mleka – od ovsenih zrna, vode i soli. Jelo je bilo jeftino, hranljivo i ukusno, a danas ga gotovo niko ne zna.
SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.
Možda vas zanima:
Sir od ovsenog mleka: Zaboravljeni posni recept iz jugozapadne Srbije
U selima između Sjenice i Prijepolja, žene su u vreme strogog posta pravile sir bez mleka – od ovsenih zrna, vode i soli. Jelo je bilo jeftino, hranljivo i ukusno, a danas ga gotovo niko ne zna.
SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.
Možda vas zanima:
Sir od ovsenog mleka: Zaboravljeni posni recept iz jugozapadne Srbije
U selima između Sjenice i Prijepolja, žene su u vreme strogog posta pravile sir bez mleka – od ovsenih zrna, vode i soli. Jelo je bilo jeftino, hranljivo i ukusno, a danas ga gotovo niko ne zna.
SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.
Za posnu slavu ili ako se spremate za Božićni post ovo je pravo rešenje za vas.
Nema joj ravne ni po ukusu, mekoći, a ni sočnosti.
Pravićete je češće nego što možete da zamislite.
Za recept su potrebni sledeći sastojci:
450ml. vode
600g. brašna + 100g. za posipanje
1 kašičica šećera
20 do 30 g kvasca
Za fil treba:
ulje za prženje + 250ml. vode
200g. praziluka
1kg. kiselog kupusa
Ovo je priprema:
Umesiti testo do kvasca, vode, šećera, soli i brašna.
Dok čekate da nakvasi, napraviti fil od praziluka, kiselog kupusa i ulja i vode.
Razviti testo, premazati ga uljem pa posložiti u pleh, preko staviti sloj sa filom od kupusa, pa onda opet testo i sve dok ne potrošite sav materijal.
Pitu peći na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.
Prijatno!
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Komentari(0)