SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.
Sastojci:
4 skuše (oko 1 kg)
1 kašika belog luka u granulama
Možda vas zanima:
Sir od ovsenog mleka: Zaboravljeni posni recept iz jugozapadne Srbije
U selima između Sjenice i Prijepolja, žene su u vreme strogog posta pravile sir bez mleka – od ovsenih zrna, vode i soli. Jelo je bilo jeftino, hranljivo i ukusno, a danas ga gotovo niko ne zna.
Ovo je najzdravija riba na svetu: Hranljivija od lososa, evo zašto treba da je uvrstite u nedeljni jelovnik
Ova riba je prepuna proteina i drugih korisnih materija
Možda vas zanima:
Sir od ovsenog mleka: Zaboravljeni posni recept iz jugozapadne Srbije
U selima između Sjenice i Prijepolja, žene su u vreme strogog posta pravile sir bez mleka – od ovsenih zrna, vode i soli. Jelo je bilo jeftino, hranljivo i ukusno, a danas ga gotovo niko ne zna.
Ovo je najzdravija riba na svetu: Hranljivija od lososa, evo zašto treba da je uvrstite u nedeljni jelovnik
Ova riba je prepuna proteina i drugih korisnih materija
Možda vas zanima:
Sir od ovsenog mleka: Zaboravljeni posni recept iz jugozapadne Srbije
U selima između Sjenice i Prijepolja, žene su u vreme strogog posta pravile sir bez mleka – od ovsenih zrna, vode i soli. Jelo je bilo jeftino, hranljivo i ukusno, a danas ga gotovo niko ne zna.
Ovo je najzdravija riba na svetu: Hranljivija od lososa, evo zašto treba da je uvrstite u nedeljni jelovnik
Ova riba je prepuna proteina i drugih korisnih materija
1 kašika soli
1 kašičica bibera
kukuruzna palenta
maslinovo ulje
Priprema:
Operite ribu i po želji joj odstranite glavu. Posolite spolja i iznutra, pospite biberom i granulama belog luka i svaku ribu uvaljajte u kukuruznu palentu.
Poređajte u nauljen pleh te pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. Okrenite ribu i pecite još oko pola sata.
Ovako spremljena riba servira se uz preliv od dva čena iseckanog belog luka i po kašiku iseckanog peršuna i maslinovog ulja. Kao prilog uz ribu možete servirati kuvani krompir, blitvu i limun.
Prijatno!
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Komentari(0)