PRAVI SPRSKI DORUČAK KOJI TREBA JESTI JEDNOM NEDELJNO Pravi se na razne načine, čisti creva, a deca ga obožavaju
Predstavlja jednu vrlo zdravu namirnicu koja se pravi od kukuruznog griza, a vodi poreklo iz Italije. Možete je pronaći u kesicama i raznim pakovanjima, a priprema se na bezbroj načina.

Palenta je savršen obrok za doručak, jer je lagana, daje vam snagu i osećaj sitosti za naporan ostatak dana. Iako je nekada često bila na trpezama, sada je pomalo zaboravljena, ali nikad nije kasno da je ponovo uvrstite u vaš jelovnik.
Predstavlja jednu vrlo zdravu namirnicu koja se pravi od kukuruznog griza, a vodi poreklo iz Italije. Možete je pronaći u kesicama i raznim pakovanjima, a priprema se na bezbroj načina.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Palentu bi trebalo da konzumiramo bar jednom nedeljno, jer čisti creva i ubrzava metabolizam, a potpuno je nepotrebno da vam govorimo koliko je zdraviji izbor od pekare. Pored toga, za pripremu vam je potrebno svega 5 minuta.
Za jednu porciju stavite 2 dl vode da proključa, stavite kašiku soli i kašiku masti ili ulja. Kad voda provri, sklonite sa ringle i dodajte dve i po kašike palente. Mešajte na nižoj temperaturi dva do tri minuta. Palenti možete dodati sir, kajmak, laneno seme, semenke suncokreta, ajvar, a možete da je prelijte i s toplim mlekom.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(1)

Палента сигурно није прави Српски доручак. Наш Српски доручак је качамак који се некада правио од белог кукуруза јер жути кукуруз је дошао тек негде 50 година прошлог века. Израз палента се употребљава у крајевима који су били под Аустроугарском и у неким деловима Црне Горе.