SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

Jesen je uveliko tu, a sa njom su došle i slave, a uskoro će i praznici.
U detinjstvu smo svi na slavama jedva cekali kolače, čak smo i preskakali sve samo da bi se najeli slatkiša.
Starinski kolači su uvek bili najslađi jer se spremaju na jednostavne načine, a te ukuse ne mogu da zamene kupovni ili moderniji koje danas žene prave.
Možda vas zanima:

Starinske oblande od samo 4 sastojka vraćaju u detinjstvo: Preukusan kolač koji se generacijama obožava
Najlepše oblande se prave od samo 4 sastojka i naše bake su ih pravile gotovo svakog vikenda

Starinski slatkiš čiji ukus vraća u detinjstvo: Obradujte najmilije kolačem koji obožavaju mnoge generacije
Jednostavni kolači često su oni koji osvajaju srca.
Možda vas zanima:

Starinske oblande od samo 4 sastojka vraćaju u detinjstvo: Preukusan kolač koji se generacijama obožava
Najlepše oblande se prave od samo 4 sastojka i naše bake su ih pravile gotovo svakog vikenda

Starinski slatkiš čiji ukus vraća u detinjstvo: Obradujte najmilije kolačem koji obožavaju mnoge generacije
Jednostavni kolači često su oni koji osvajaju srca.
Možda vas zanima:

Starinske oblande od samo 4 sastojka vraćaju u detinjstvo: Preukusan kolač koji se generacijama obožava
Najlepše oblande se prave od samo 4 sastojka i naše bake su ih pravile gotovo svakog vikenda

Starinski slatkiš čiji ukus vraća u detinjstvo: Obradujte najmilije kolačem koji obožavaju mnoge generacije
Jednostavni kolači često su oni koji osvajaju srca.
Pred vama su starinske oblande sa orasima koje se tope u ustima zbog sočnog fila.
Recept je jako prost, a ovo su potrebni sastojci:
1 l mleka
1 pakovanje gotovih kora za oblandu
100 g mlevenih oraha
500 g šećera
125 g margarina
1 vanilin šećer
Ovo je priprema:
1. Stavite mleko da se kuva u šerpi, dodajte šećer, margarin i vanilin šećer. Takođe, ubacite i mlevene orahe.
2. Kuvajte ovu smesu na tihoj vatri oko 2 sata, dok ne postane gusta karamela.
3. Svaki list oblande filujte ovom pripremljenom smesom, osim zadnjeg lista. Zatim, pritisnite nečim težim da se listovi dobro spoje.
(24sedam)

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku
Komentari(0)