Starinski slatkiš čiji ukus vraća u detinjstvo: Obradujte najmilije kolačem koji obožavaju mnoge generacije
Jednostavni kolači često su oni koji osvajaju srca.

Stara, seljačka oblanda – najbolja i najukusnija je na svetu, a pravi se od samo 4 sastojka!
Jednostavni kolači često su oni koji osvajaju srca, a ove oblande su pravi primer – njihovom ukusu je nemoguće odoleti!
U prošlosti, domaćice su birale recepte za koje nisu morale da kupuju posebne sastojke, već su ih nalazile u svojoj kuhinji. Među takvim poslasticama izdvajaju se tradicionalne oblande, koje su nekada bile nezaobilazni deo nedeljnih ručkova, prenosi espreso.co.rs.
Možda vas zanima:

Starinski recept za oblande: Prave se od jeftinih sastojaka i nema šanse da vam ne uspeju
Isprobajte recept za oblande koji će vas oduševiti

Starinski recept za prave oblande! Neponovljiv ukus koji su znale samo naše bake
Oblande sa čokoladom su jedan od najlepših kolača, a pomoću ovog recepta napravite ih najlakše moguće.
Možda vas zanima:

Starinski recept za oblande: Prave se od jeftinih sastojaka i nema šanse da vam ne uspeju
Isprobajte recept za oblande koji će vas oduševiti

Starinski recept za prave oblande! Neponovljiv ukus koji su znale samo naše bake
Oblande sa čokoladom su jedan od najlepših kolača, a pomoću ovog recepta napravite ih najlakše moguće.
Možda vas zanima:

Starinski recept za oblande: Prave se od jeftinih sastojaka i nema šanse da vam ne uspeju
Isprobajte recept za oblande koji će vas oduševiti

Starinski recept za prave oblande! Neponovljiv ukus koji su znale samo naše bake
Oblande sa čokoladom su jedan od najlepših kolača, a pomoću ovog recepta napravite ih najlakše moguće.
Spoj jednostavnih sastojaka – mleka, šećera i margarina – pretvarao se u gust, bogat fil koji je savršeno upotpunjavao tanke listove oblande. Taj miris i ukus često su bili razlog zbog kojeg su svi s nestrpljenjem čekali da ručak završi i da se posluži desert.
Ako želite da oživite uspomene i uživate u ukusu detinjstva, napravite seljačke oblande prema ovom receptu. Jednostavan, a neodoljiv kolač koji će vas vratiti u neka bezbrižna vremena.
Sastojci:
– 1 pakovanje većih oblandi
– 1 l mleka
– 1 kg šećera
– 250 gr margarina ili maslaca
U ovu smesu se po želji mogu dodati i drugi sastojci poput seckanih oraha, suvog grožđa ili žele bombona, ali je mnogima najlepši upravo jednostavan, onakakav kakvog su pravile naše bake i majke.
Priprema:
Od mleka i šećera skuvati fil. Potrebno je da se dugo kuva na tihoj vatri uz mešanje da ne bi zagorelo. Fil je gotov kada je masa gusta i dobije zlatasto-braon boju. Ona u nju dodamo margarin ili maslac i kuvamo dok se ne rastopi. Po želji se može dodati i suvo grožđe i drugi sastojci.
Oblande filujemo koru po koru vrućim filom. Ravna kora oblande je donja i filom premazujemo neravnu površinu oblande. Kad stavljamo sledeću koru oblande treba je dobro pritiskati dlanovima po celoj površini i tek tada nastaviti sa filovanjem.
Oblandu umotajte u vlažnu krpu i pritisnite nečim teškim. Najbolje je da ih napravite dan ranije kako bi dovoljno popustila do trenutka kada želite da je jedete.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Komentari(0)