KOLAČ KOJI GENERACIJE OBOŽAVAJU Mnogo je načina, ali uz ovaj recept napravi najukusniju domaću šampitu, bolju nego u poslastičarnici
Evo kako napraviti pravu šampionu.

Šampita je ukusna i osvežavajuća poslastica koja je uvek rado viđena na svakoj trpezi.
Evo kako možete napraviti šampitu:
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Sastojci:
Za koru:
- 6 belanaca
- 300 g šećera
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika gustina
- 1 kašika vanilin šećera
- 150 g mlevenih oraha
Za fil:
- 6 žumanaca
- 200 g šećera
- 500 ml mleka
- 2 kesice vanilin šećera
- 3 kašike gustina
- 200 g maslaca
- Za dekoraciju:
- Šlag ili šlaga krema
- Seckani orašasti plodovi ili rendana čokolada
Uputstvo:
Priprema kore:
Umutite belanca u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i mutite dok se smesa ne zgusne.
Dodajte sirće, gustin i vanilin šećer, pa pažljivo promešajte. Na kraju, dodajte mlevene orahe i sve lagano sjedinite.
Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, ili dok kora ne postane zlatno smeđa.
Izvadite koru iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.
Priprema fila:
Umutite žumanca i šećer dok ne postanu svetla i penušava smesa. U posebnom sudu, pomešajte gustin i vanilin šećer, pa dodajte malo mleka da se napravi glatka pasta.
Zagrejte preostalo mleko do vrenja, a zatim ga postepeno sipajte u smesu sa žumancima, uz neprestano mešanje.
Vratite smesu u šerpu i kuvajte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući, dok se ne zgusne.
Sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.
Umutite maslac pa ga postepeno dodajte ohlađenoj kremi, sve dok ne dobijete glatku smesu.
Slaganje šampite:
Stavite koru na poslužavnik, pa preko nje ravnomerno rasporedite pripremljeni fil. Možete dodatno ukrasiti šampitu šlagom ili šlag kremom.
Pospite seckanim orašastim plodovima ili rendanom čokoladom po vrhu. Ostavite šampitu u frižideru nekoliko sati da se dobro stegne pre nego je poslužite.
Uživajte u ukusu ove ukusne i osvežavajuće poslastice!

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)