KAD SRPKINJE PRAVE ONDA NEMA GREŠKE Domaći recept za jelo na kojem su generacije odrasle
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše. Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.

Kod nas vikend ne može da prođe, a da domaćice ne naprave nešto slatko.
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše.
Možda vas zanima:


MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Možda vas zanima:


MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Možda vas zanima:


MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.
Za ovaj recept su vam potrebni ovi sastojci:
- šećer u prahu - 3 kašike za posipanje
- brašno - 500 grama
- so - 1 kašičica
- jaja - 3 komada
- soda bikarbona - 1 kašičica
- kiselo mleko - 200 grama
Ovo je priprema:
Stavite brašno u veliku posudu.
U drugu (manju) posudu stavite kiselo mleko, jaja i sodu. Pomešamo ih i pustimo da se smesa aktivira.
Kada je gotovo, smesu dodajte u brašno i počnite da pravite testo.
Mesite dok testo ne prestane da se lepi za ruke (po potrebi dodajte još brašna).
Razvlačimo pomoću oklagije na oko 0, 5 cm ili 1 cm. Dok razvlačimo testo za uštipke, na testo se stavlja brašno da se lakše razvuče.
Testo isecite nožem na pravougaonike.
U dublji tiganj sipamo ulje, pustimo da se zagreje, a kad je gotovo, pržimo uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon koru.
Na kraju gotove narasle uštipke posipamo šećerom u prahu.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)