KAD SRPKINJE PRAVE ONDA NEMA GREŠKE Domaći recept za jelo na kojem su generacije odrasle
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše. Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.

Kod nas vikend ne može da prođe, a da domaćice ne naprave nešto slatko.
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše.
Možda vas zanima:

OD SADA ĆETE IH UVEK PRAVITI NA OVAJ NAČIN Starinski recept za uštipke koji će vas ostaviti bez teksta
Testo nikad ne bi upijalo veliku količinu masti pa uštipci nikad nisu bili masni.

Možda vas zanima:

OD SADA ĆETE IH UVEK PRAVITI NA OVAJ NAČIN Starinski recept za uštipke koji će vas ostaviti bez teksta
Testo nikad ne bi upijalo veliku količinu masti pa uštipci nikad nisu bili masni.

Možda vas zanima:

OD SADA ĆETE IH UVEK PRAVITI NA OVAJ NAČIN Starinski recept za uštipke koji će vas ostaviti bez teksta
Testo nikad ne bi upijalo veliku količinu masti pa uštipci nikad nisu bili masni.

Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.
Za ovaj recept su vam potrebni ovi sastojci:
- šećer u prahu - 3 kašike za posipanje
- brašno - 500 grama
- so - 1 kašičica
- jaja - 3 komada
- soda bikarbona - 1 kašičica
- kiselo mleko - 200 grama
Ovo je priprema:
Stavite brašno u veliku posudu.
U drugu (manju) posudu stavite kiselo mleko, jaja i sodu. Pomešamo ih i pustimo da se smesa aktivira.
Kada je gotovo, smesu dodajte u brašno i počnite da pravite testo.
Mesite dok testo ne prestane da se lepi za ruke (po potrebi dodajte još brašna).
Razvlačimo pomoću oklagije na oko 0, 5 cm ili 1 cm. Dok razvlačimo testo za uštipke, na testo se stavlja brašno da se lakše razvuče.
Testo isecite nožem na pravougaonike.
U dublji tiganj sipamo ulje, pustimo da se zagreje, a kad je gotovo, pržimo uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon koru.
Na kraju gotove narasle uštipke posipamo šećerom u prahu.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

OVAJ DŽEM OD ŠLJIVA NEMA NI TRUNKU KONZERVANSA! Recept izvučen iz bakine fioke, zdravlje u tegli
Danas među kupovnim džemovima prepunih aditiva, retkost je pronaći recept bez trunke konzervansa.
Komentari(0)