KAD SRPKINJE PRAVE ONDA NEMA GREŠKE Domaći recept za jelo na kojem su generacije odrasle

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše. Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.

beogradski ustipci
Shutterstock

 

Kod nas vikend ne može da prođe, a da domaćice ne naprave nešto slatko.

Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše.

Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.

Za ovaj recept su vam potrebni ovi sastojci:

  • šećer u prahu - 3 kašike za posipanje
  • brašno - 500 grama
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 3 komada
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 200 grama

Ovo je priprema:

Stavite brašno u veliku posudu.

U drugu (manju) posudu stavite kiselo mleko, jaja i sodu. Pomešamo ih i pustimo da se smesa aktivira.

Kada je gotovo, smesu dodajte u brašno i počnite da pravite testo.

Mesite dok testo ne prestane da se lepi za ruke (po potrebi dodajte još brašna).

Razvlačimo pomoću oklagije na oko 0, 5 cm ili 1 cm. Dok razvlačimo testo za uštipke, na testo se stavlja brašno da se lakše razvuče.

Testo isecite nožem na pravougaonike.

U dublji tiganj sipamo ulje, pustimo da se zagreje, a kad je gotovo, pržimo uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon koru.

Na kraju gotove narasle uštipke posipamo šećerom u prahu.

Komentari(0)

Loading