KAD SRPKINJE PRAVE ONDA NEMA GREŠKE Domaći recept za jelo na kojem su generacije odrasle
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše. Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.

Kod nas vikend ne može da prođe, a da domaćice ne naprave nešto slatko.
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše.
Možda vas zanima:


MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Možda vas zanima:


MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Možda vas zanima:


MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.
Za ovaj recept su vam potrebni ovi sastojci:
- šećer u prahu - 3 kašike za posipanje
- brašno - 500 grama
- so - 1 kašičica
- jaja - 3 komada
- soda bikarbona - 1 kašičica
- kiselo mleko - 200 grama
Ovo je priprema:
Stavite brašno u veliku posudu.
U drugu (manju) posudu stavite kiselo mleko, jaja i sodu. Pomešamo ih i pustimo da se smesa aktivira.
Kada je gotovo, smesu dodajte u brašno i počnite da pravite testo.
Mesite dok testo ne prestane da se lepi za ruke (po potrebi dodajte još brašna).
Razvlačimo pomoću oklagije na oko 0, 5 cm ili 1 cm. Dok razvlačimo testo za uštipke, na testo se stavlja brašno da se lakše razvuče.
Testo isecite nožem na pravougaonike.
U dublji tiganj sipamo ulje, pustimo da se zagreje, a kad je gotovo, pržimo uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon koru.
Na kraju gotove narasle uštipke posipamo šećerom u prahu.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)