OD SADA ĆETE IH UVEK PRAVITI NA OVAJ NAČIN Starinski recept za uštipke koji će vas ostaviti bez teksta

Lepote Srbije

12:00

Gastronomija 0

Testo nikad ne bi upijalo veliku količinu masti pa uštipci nikad nisu bili masni.

hrana
Shutterstock

 

Uštipci su omiljeni doručak većini ljudi, a one koje su spremale naše bake ostale su duboko urezane u naše sećanje - meki i šupljikavi.

Štednja je bila važna, pa su uštipke pravile od testa koje su zamesile za obični beli, kiseli hleb. Dok bi testo kvasilo za hleb, one bi odvojile malu količinu i pržile je na vreloj masti. Testo nikad ne bi upijalo veliku količinu masti pa uštipci nikad nisu bili masni.

Evo šta je potrebno:

  • Brašno
  • Voda
  • So
  • Kvasac

Priprema:

U dublju činiju stavite brašno i so i kvasac. Izmešajte, pa vrućom vodom i varjačom umesite testo koje je lako za mešanje. Ne mora biti tvrdo, ali nikako ne sme da bude retko.

Ostavite da nakvasi, pa kada se uhvate mehurići, testo opet premesite, a jedan deo dovojite za uštipke.

Komentari(0)

Loading