OD SADA ĆETE IH UVEK PRAVITI NA OVAJ NAČIN Starinski recept za uštipke koji će vas ostaviti bez teksta
Testo nikad ne bi upijalo veliku količinu masti pa uštipci nikad nisu bili masni.
Uštipci su omiljeni doručak većini ljudi, a one koje su spremale naše bake ostale su duboko urezane u naše sećanje - meki i šupljikavi.
Štednja je bila važna, pa su uštipke pravile od testa koje su zamesile za obični beli, kiseli hleb. Dok bi testo kvasilo za hleb, one bi odvojile malu količinu i pržile je na vreloj masti. Testo nikad ne bi upijalo veliku količinu masti pa uštipci nikad nisu bili masni.
Možda vas zanima:
MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Možda vas zanima:
MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Možda vas zanima:
MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Evo šta je potrebno:
- Brašno
- Voda
- So
- Kvasac
Priprema:
U dublju činiju stavite brašno i so i kvasac. Izmešajte, pa vrućom vodom i varjačom umesite testo koje je lako za mešanje. Ne mora biti tvrdo, ali nikako ne sme da bude retko.
Ostavite da nakvasi, pa kada se uhvate mehurići, testo opet premesite, a jedan deo dovojite za uštipke.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)