OD SADA ĆETE IH UVEK PRAVITI NA OVAJ NAČIN Starinski recept za uštipke koji će vas ostaviti bez teksta
Testo nikad ne bi upijalo veliku količinu masti pa uštipci nikad nisu bili masni.
 
                                
Uštipci su omiljeni doručak većini ljudi, a one koje su spremale naše bake ostale su duboko urezane u naše sećanje - meki i šupljikavi.
Štednja je bila važna, pa su uštipke pravile od testa koje su zamesile za obični beli, kiseli hleb. Dok bi testo kvasilo za hleb, one bi odvojile malu količinu i pržile je na vreloj masti. Testo nikad ne bi upijalo veliku količinu masti pa uštipci nikad nisu bili masni.
Možda vas zanima:
 
            KAD SRPKINJE PRAVE ONDA NEMA GREŠKE Domaći recept za jelo na kojem su generacije odrasle
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše. Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.
 
            Možda vas zanima:
 
            KAD SRPKINJE PRAVE ONDA NEMA GREŠKE Domaći recept za jelo na kojem su generacije odrasle
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše. Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.
 
            Možda vas zanima:
 
            KAD SRPKINJE PRAVE ONDA NEMA GREŠKE Domaći recept za jelo na kojem su generacije odrasle
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše. Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.
 
            Evo šta je potrebno:
- Brašno
- Voda
- So
- Kvasac
Priprema:
U dublju činiju stavite brašno i so i kvasac. Izmešajte, pa vrućom vodom i varjačom umesite testo koje je lako za mešanje. Ne mora biti tvrdo, ali nikako ne sme da bude retko.
Ostavite da nakvasi, pa kada se uhvate mehurići, testo opet premesite, a jedan deo dovojite za uštipke.
 
            Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
 
            Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
 
            Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
 
                 
             
            
Komentari(0)