RECEPT KOJI ĆETE OBOŽAVATI Napravite bećarac na ovaj način i oduševićete sebe i svoje ukućane
Ovo je originalan recept za pravi domaći bećarac.
Prilikom pripreme dobrog bećarca važno je da odaberete kvalitetno povrće i da ga dovoljno dugo dinstate.
Bećarac možete jesti kao posebno jelo ili ga služiti kao prilog uz meso. Uz ovo jelo ne ide salata ali je idealno iskombinovati ga sa belim kravljim sirom.
Možda vas zanima:
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
Možda vas zanima:
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
Možda vas zanima:
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
Ovo je originalan recept za pravi domaći bećarac:
Sastojci:
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 700 gr svežih paprika babura
- 1 kg paradaiza
- 2-3 kašike šecera (zavisi od kiselosti paradaiza)
- lovorov list
- 1-2.kašičice soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1.kašičica suvog biljnog začina
- 2 jaja
- 1.supena kašika peršunovog lista
- 1 dl ulja
Priprema:
Paprike oprati, obrisati, očistiti od semena i peteljki i naseckati srednje krupno.
Paradaiz oprati i očistiti od peteljki , pa izrendati na krupnu stranu rendeta, odstranjujući kožicu. Ako je zreo i mek paradaiz, može se oljuštiti, a ako je zamrznut, kratko ga oprati pod mlazom vruće vode, da se kožica odvoji od mesa paradaiza, pa ga onda oljuštiti i usitniti seckanjem ili rendanjem.
Crni luk očistiti i sitno iseckati, pa propržiti staklasto na umerenoj temperaturi u zagrejanom ulju.
Beli luk protisnuti kroz presu i dodati ga crnom luku da se kratko proprži, samo da pusti miris, oko pola minuta.
Isečene paprike dodati u beli luk i pojačati temperaturu, da se paprike prže, a ne da se kuvaju i pretvore u kašastu masu (treba da ostanu polučvrste, a pržene).
Kada su paprike propržene, dodati izrendan paradaiz, šecer, lovorov list, so i biber. Pržiti oko 15 - 20 minuta, pa dodati suvi začin.
U posebnu činijicu razbiti jaja i lagano umutiti viljuškom, ne treba da bude penasto.
Posle 5 minuta u bećarac dotati umućena jaja, sipajući u mlazu, a istovremeno muteći viljuškom, da se jaja rasporede po celoj masi.
Isključiti i dodati sitno naseckan peršunov list.
Može se pripremiti u toku leta i ostaviti za zimske dane u plastičnim posudama u zamrzivač – u tom slučaju se jaja dodaju kada se bećarac odmrzne, pri samom zagrevanju... Može se pripremiti i zimi, sa ostavljenim zamrznutim iseckanim paprikama i zamrznutim celim ili mlevenim paradaizom...
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
Komentari(0)