RECEPT KOJI ĆETE OBOŽAVATI Napravite bećarac na ovaj način i oduševićete sebe i svoje ukućane
Ovo je originalan recept za pravi domaći bećarac.

Prilikom pripreme dobrog bećarca važno je da odaberete kvalitetno povrće i da ga dovoljno dugo dinstate.
Bećarac možete jesti kao posebno jelo ili ga služiti kao prilog uz meso. Uz ovo jelo ne ide salata ali je idealno iskombinovati ga sa belim kravljim sirom.
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.
Ovo je originalan recept za pravi domaći bećarac:
Sastojci:
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 700 gr svežih paprika babura
- 1 kg paradaiza
- 2-3 kašike šecera (zavisi od kiselosti paradaiza)
- lovorov list
- 1-2.kašičice soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1.kašičica suvog biljnog začina
- 2 jaja
- 1.supena kašika peršunovog lista
- 1 dl ulja
Priprema:
Paprike oprati, obrisati, očistiti od semena i peteljki i naseckati srednje krupno.
Paradaiz oprati i očistiti od peteljki , pa izrendati na krupnu stranu rendeta, odstranjujući kožicu. Ako je zreo i mek paradaiz, može se oljuštiti, a ako je zamrznut, kratko ga oprati pod mlazom vruće vode, da se kožica odvoji od mesa paradaiza, pa ga onda oljuštiti i usitniti seckanjem ili rendanjem.
Crni luk očistiti i sitno iseckati, pa propržiti staklasto na umerenoj temperaturi u zagrejanom ulju.
Beli luk protisnuti kroz presu i dodati ga crnom luku da se kratko proprži, samo da pusti miris, oko pola minuta.
Isečene paprike dodati u beli luk i pojačati temperaturu, da se paprike prže, a ne da se kuvaju i pretvore u kašastu masu (treba da ostanu polučvrste, a pržene).
Kada su paprike propržene, dodati izrendan paradaiz, šecer, lovorov list, so i biber. Pržiti oko 15 - 20 minuta, pa dodati suvi začin.
U posebnu činijicu razbiti jaja i lagano umutiti viljuškom, ne treba da bude penasto.
Posle 5 minuta u bećarac dotati umućena jaja, sipajući u mlazu, a istovremeno muteći viljuškom, da se jaja rasporede po celoj masi.
Isključiti i dodati sitno naseckan peršunov list.
Može se pripremiti u toku leta i ostaviti za zimske dane u plastičnim posudama u zamrzivač – u tom slučaju se jaja dodaju kada se bećarac odmrzne, pri samom zagrevanju... Može se pripremiti i zimi, sa ostavljenim zamrznutim iseckanim paprikama i zamrznutim celim ili mlevenim paradaizom...

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.
Komentari(0)