OVO JE BIO NAJUKUSNIJI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da ga odbije - sočan, a i za svačiji novčanik (RECEPT)
"Mokri kolač sa jabukama" je bio najkusniji kolač u Jugoslaviji, sočan, a sastojci uopšte nisu skupi

Kuvanim jelima, pitama, tortama, pa ni kolačima iz Jugoslavije nijedno dete, a ni starija osoba nisu mogli da ga odbiju.
Tako će vas jedna poslastica setiti na ta vremena i napravićete je svojim najmilijima prvom prilikom.
Jedan je od najukusnijih a sastojci uopšte nisu skupi i svako može da ih priušti.
Možda vas zanima:

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.

ZA OVAJ KOLAČ POTREBAN VAM JE ČEP OD FLAŠE Slatkiš koji je cela Jugoslavija obožavala, a pravi se lako i brzo (VIDEO)
Potrebno vam je oko 20 minuta za pripremu, a na kraju ćete sigurno biti oduševljeni rezultatom.
Možda vas zanima:

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.

ZA OVAJ KOLAČ POTREBAN VAM JE ČEP OD FLAŠE Slatkiš koji je cela Jugoslavija obožavala, a pravi se lako i brzo (VIDEO)
Potrebno vam je oko 20 minuta za pripremu, a na kraju ćete sigurno biti oduševljeni rezultatom.
Možda vas zanima:

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.

ZA OVAJ KOLAČ POTREBAN VAM JE ČEP OD FLAŠE Slatkiš koji je cela Jugoslavija obožavala, a pravi se lako i brzo (VIDEO)
Potrebno vam je oko 20 minuta za pripremu, a na kraju ćete sigurno biti oduševljeni rezultatom.
Reč je o "mokrom kolaču sa jabukama", a za ovaj recept vam je potrebno:
Za koru:
1 kesica praška za pecivo
4 jajeta
100 ml vode
100 g šećera
100 ml ulja
200 g brašna
Za fil:
100 g šećera
1 kg jabuka
80 g pudinga od vanile
Za ukrašavanje:
500 ml slatke pavlake
Sada ide detaljna priprema:
Odvojte žumanca i belanca, pa belanca pomešajte sa šećerom i umutite u čvrst šne. U žumanca dodajte ulje, vodu i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dobro sjedinite, pa dodajte u belanca i lagano promešajte.
Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste premazali puterom (ili nauljili) i posuli brašnom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
U šerpu sipajte vodu (900 ml) i dodajte šećer, a kada proključa dodajte jabuke koje ste sitno iseckali. Ostatak vode (100 ml) pomešajte sa pudingom i dodajte u jabuke.
Kada jabuke budu gotove vruć fil sipajte preko kore. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim stavite u frižider.
Umutite slatku pavlaku i dekorišite kolač.

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.
Komentari(0)