OVO JE BIO NAJUKUSNIJI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da ga odbije - sočan, a i za svačiji novčanik (RECEPT)
"Mokri kolač sa jabukama" je bio najkusniji kolač u Jugoslaviji, sočan, a sastojci uopšte nisu skupi
Kuvanim jelima, pitama, tortama, pa ni kolačima iz Jugoslavije nijedno dete, a ni starija osoba nisu mogli da ga odbiju.
Tako će vas jedna poslastica setiti na ta vremena i napravićete je svojim najmilijima prvom prilikom.
Jedan je od najukusnijih a sastojci uopšte nisu skupi i svako može da ih priušti.
Možda vas zanima:
Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!
Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.
Možda vas zanima:
Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!
Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.
Možda vas zanima:
Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!
Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.
Reč je o "mokrom kolaču sa jabukama", a za ovaj recept vam je potrebno:
Za koru:
1 kesica praška za pecivo
4 jajeta
100 ml vode
100 g šećera
100 ml ulja
200 g brašna
Za fil:
100 g šećera
1 kg jabuka
80 g pudinga od vanile
Za ukrašavanje:
500 ml slatke pavlake
Sada ide detaljna priprema:
Odvojte žumanca i belanca, pa belanca pomešajte sa šećerom i umutite u čvrst šne. U žumanca dodajte ulje, vodu i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dobro sjedinite, pa dodajte u belanca i lagano promešajte.
Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste premazali puterom (ili nauljili) i posuli brašnom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
U šerpu sipajte vodu (900 ml) i dodajte šećer, a kada proključa dodajte jabuke koje ste sitno iseckali. Ostatak vode (100 ml) pomešajte sa pudingom i dodajte u jabuke.
Kada jabuke budu gotove vruć fil sipajte preko kore. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim stavite u frižider.
Umutite slatku pavlaku i dekorišite kolač.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Slavni kuvar otkrio tajnu najukusnijeg gulaša: Trik zbog kojeg je meso sočno i mekano
Odabir mesa je najvažniji deo posla
Komentari(0)