OVO JE BIO NAJUKUSNIJI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da ga odbije - sočan, a i za svačiji novčanik (RECEPT)
"Mokri kolač sa jabukama" je bio najkusniji kolač u Jugoslaviji, sočan, a sastojci uopšte nisu skupi
Kuvanim jelima, pitama, tortama, pa ni kolačima iz Jugoslavije nijedno dete, a ni starija osoba nisu mogli da ga odbiju.
Tako će vas jedna poslastica setiti na ta vremena i napravićete je svojim najmilijima prvom prilikom.
Jedan je od najukusnijih a sastojci uopšte nisu skupi i svako može da ih priušti.
Možda vas zanima:
ZA OVAJ KOLAČ POTREBAN VAM JE ČEP OD FLAŠE Slatkiš koji je cela Jugoslavija obožavala, a pravi se lako i brzo (VIDEO)
Potrebno vam je oko 20 minuta za pripremu, a na kraju ćete sigurno biti oduševljeni rezultatom.
Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
Možda vas zanima:
ZA OVAJ KOLAČ POTREBAN VAM JE ČEP OD FLAŠE Slatkiš koji je cela Jugoslavija obožavala, a pravi se lako i brzo (VIDEO)
Potrebno vam je oko 20 minuta za pripremu, a na kraju ćete sigurno biti oduševljeni rezultatom.
Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
Možda vas zanima:
ZA OVAJ KOLAČ POTREBAN VAM JE ČEP OD FLAŠE Slatkiš koji je cela Jugoslavija obožavala, a pravi se lako i brzo (VIDEO)
Potrebno vam je oko 20 minuta za pripremu, a na kraju ćete sigurno biti oduševljeni rezultatom.
Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
Reč je o "mokrom kolaču sa jabukama", a za ovaj recept vam je potrebno:
Za koru:
1 kesica praška za pecivo
4 jajeta
100 ml vode
100 g šećera
100 ml ulja
200 g brašna
Za fil:
100 g šećera
1 kg jabuka
80 g pudinga od vanile
Za ukrašavanje:
500 ml slatke pavlake
Sada ide detaljna priprema:
Odvojte žumanca i belanca, pa belanca pomešajte sa šećerom i umutite u čvrst šne. U žumanca dodajte ulje, vodu i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dobro sjedinite, pa dodajte u belanca i lagano promešajte.
Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste premazali puterom (ili nauljili) i posuli brašnom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
U šerpu sipajte vodu (900 ml) i dodajte šećer, a kada proključa dodajte jabuke koje ste sitno iseckali. Ostatak vode (100 ml) pomešajte sa pudingom i dodajte u jabuke.
Kada jabuke budu gotove vruć fil sipajte preko kore. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim stavite u frižider.
Umutite slatku pavlaku i dekorišite kolač.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)