OVO JE BIO NAJUKUSNIJI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da ga odbije - sočan, a i za svačiji novčanik (RECEPT)
"Mokri kolač sa jabukama" je bio najkusniji kolač u Jugoslaviji, sočan, a sastojci uopšte nisu skupi

Kuvanim jelima, pitama, tortama, pa ni kolačima iz Jugoslavije nijedno dete, a ni starija osoba nisu mogli da ga odbiju.
Tako će vas jedna poslastica setiti na ta vremena i napravićete je svojim najmilijima prvom prilikom.
Jedan je od najukusnijih a sastojci uopšte nisu skupi i svako može da ih priušti.
Možda vas zanima:

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.
Možda vas zanima:

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.
Možda vas zanima:

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.
Reč je o "mokrom kolaču sa jabukama", a za ovaj recept vam je potrebno:
Za koru:
1 kesica praška za pecivo
4 jajeta
100 ml vode
100 g šećera
100 ml ulja
200 g brašna
Za fil:
100 g šećera
1 kg jabuka
80 g pudinga od vanile
Za ukrašavanje:
500 ml slatke pavlake
Sada ide detaljna priprema:
Odvojte žumanca i belanca, pa belanca pomešajte sa šećerom i umutite u čvrst šne. U žumanca dodajte ulje, vodu i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dobro sjedinite, pa dodajte u belanca i lagano promešajte.
Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste premazali puterom (ili nauljili) i posuli brašnom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
U šerpu sipajte vodu (900 ml) i dodajte šećer, a kada proključa dodajte jabuke koje ste sitno iseckali. Ostatak vode (100 ml) pomešajte sa pudingom i dodajte u jabuke.
Kada jabuke budu gotove vruć fil sipajte preko kore. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim stavite u frižider.
Umutite slatku pavlaku i dekorišite kolač.

TAJNA JE U OVA TRI SASTOJKA: 2 recepta za najsočniji POSNI PREBRANAC
Da bi ispao onako kako treba, dobar prebranac zahteva sledeće sastojke: puno masnoće, puno aleve paprike i puno crnog luka.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

NAJUKUSNIJA POSNA SARMA SA KISELIM KUPUSOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Omiiljen ručak u vreme posta - olizaćete tanjire
Uveličajte vaš posan jelovnik ovim posnim sarmicama

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje
U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta
Komentari(0)