Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.

Originalni naziv recepta glasi KEVRET ALMAS SUTEMENY.
Potrebni sastojci:
1 kg kiselkastih jabuka
250 g šećera
3 jaja
2 kašičice cimeta
250 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo ili kašičica sode bikarbone
Priprema:
1. Jabuke očistite, oljuštite i isecite na kolutove. Dve jabuke naribajte i ocedite.
Možda vas zanima:

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Možda vas zanima:

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Možda vas zanima:

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
2. Na dno pleha stavite aluminijski foliju pa odozgo složite kolutove jabuka.
3. Umutite šećer, jaja i cimet, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i ribane jabuke. Sve prelijte preko poslaganih kolutova jabuka. Pecite u zagrejanoj pećnici na (200 stepeni oko 30 min).
4. Pečeni kolač, dok je još vruć, prevrnite na tacnu, skinite foliju, pospite prženim lešnicima i prelijte glazurom od čokolade. Kad se ohladi, dobro ga je jesti sa šlagom, ali nije obavezno, može i bez njega.
Ako u kući nemate čokoladu, napravite jednostavnu glazuru od kakaa:
Ugrejte 200g šećera, 2,5 kašičice kakaa i 3 kašičice mleka. Kad se šećer otopi, dodajte malo margarina, masti ili ulja i preliti preko kolača.
(Kulinarka, Opanak)

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)