Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.

Originalni naziv recepta glasi KEVRET ALMAS SUTEMENY.
Potrebni sastojci:
1 kg kiselkastih jabuka
250 g šećera
3 jaja
2 kašičice cimeta
250 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo ili kašičica sode bikarbone
Priprema:
1. Jabuke očistite, oljuštite i isecite na kolutove. Dve jabuke naribajte i ocedite.
Možda vas zanima:

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Možda vas zanima:

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Možda vas zanima:

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
2. Na dno pleha stavite aluminijski foliju pa odozgo složite kolutove jabuka.
3. Umutite šećer, jaja i cimet, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i ribane jabuke. Sve prelijte preko poslaganih kolutova jabuka. Pecite u zagrejanoj pećnici na (200 stepeni oko 30 min).
4. Pečeni kolač, dok je još vruć, prevrnite na tacnu, skinite foliju, pospite prženim lešnicima i prelijte glazurom od čokolade. Kad se ohladi, dobro ga je jesti sa šlagom, ali nije obavezno, može i bez njega.
Ako u kući nemate čokoladu, napravite jednostavnu glazuru od kakaa:
Ugrejte 200g šećera, 2,5 kašičice kakaa i 3 kašičice mleka. Kad se šećer otopi, dodajte malo margarina, masti ili ulja i preliti preko kolača.
(Kulinarka, Opanak)

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)