OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA PILEĆI PAPRIKAŠ: Samo na taj način će BITI GUST, otkrivena je VELIKA TAJNA naših BAKA
Postoji mnogo recepata, ali samo na jedan način se sprema zaprška za pileći paprikaš
Pileći paprikaš svi rado jedu, jer ne postoji lepše jelo na kašiku.
Postoji mnogo recepata, ali samo na jedan način se sprema zaprška za pileći paprikaš.
Naši stari na selu se dave u njemu, a i vi ćete čim ga spremite.
Možda vas zanima:
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Možda vas zanima:
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Možda vas zanima:
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
POTREBNI SASTOJCI:
Možda vas zanima:
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Možda vas zanima:
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
piletina - 1 kg
brašno - 30 g (3 kašike)
ulje - 60 ml
luk - 3 - 4 glavice
paprike - 1 kom. zelena paprika
paradajz - 200 g (3 - 4 kom.)
peršun - 1/2 veze
aleva paprika - 1 kašika
so - po ukusu
NAČIN PRIPREME:
Isecite piletinu u stavite je da se dinsta na masnoći sa malo vode. Dodajte iseckani luk.
Nakon toga dodajte brašno i alevu papriku. Dolijte vodu i kad provri, dodajte sitno iseckanu papriku i oljušten i iseckan na parčiće paradajz.
Ostavite jelo da vri na tihoj vatri i posolite. Kad je gotovo, pospite iseckanim peršunom.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Komentari(0)