OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA PILEĆI PAPRIKAŠ: Samo na taj način će BITI GUST, otkrivena je VELIKA TAJNA naših BAKA

Teodora Tojagić

13:00

Gastronomija 0

Postoji mnogo recepata, ali samo na jedan način se sprema zaprška za pileći paprikaš

OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA PILEĆI PAPRIKAŠ: Samo na taj način će BITI GUST, otkrivena je VELIKA TAJNA naših BAKA
Shutterstock

Pileći paprikaš svi rado jedu, jer ne postoji lepše jelo na kašiku.

Postoji mnogo recepata, ali samo na jedan način se sprema zaprška za pileći paprikaš.

Naši stari na selu se dave u njemu, a i vi ćete čim ga spremite.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

POTREBNI SASTOJCI:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

piletina - 1 kg

brašno - 30 g (3 kašike)

ulje - 60 ml

luk - 3 - 4 glavice

paprike - 1 kom. zelena paprika

paradajz - 200 g (3 - 4 kom.)

peršun - 1/2 veze

aleva paprika - 1 kašika

so - po ukusu

NAČIN PRIPREME:

Isecite piletinu u stavite je da se dinsta na masnoći sa malo vode. Dodajte iseckani luk.

Nakon toga dodajte brašno i alevu papriku. Dolijte vodu i kad provri, dodajte sitno iseckanu papriku i oljušten i iseckan na parčiće paradajz.

Ostavite jelo da vri na tihoj vatri i posolite. Kad je gotovo, pospite iseckanim peršunom.

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Komentari(0)

Loading