OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA PILEĆI PAPRIKAŠ: Samo na taj način će BITI GUST, otkrivena je VELIKA TAJNA naših BAKA

Teodora Tojagić

13:00

Gastronomija 0

Postoji mnogo recepata, ali samo na jedan način se sprema zaprška za pileći paprikaš

OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA PILEĆI PAPRIKAŠ: Samo na taj način će BITI GUST, otkrivena je VELIKA TAJNA naših BAKA
Shutterstock

Pileći paprikaš svi rado jedu, jer ne postoji lepše jelo na kašiku.

Postoji mnogo recepata, ali samo na jedan način se sprema zaprška za pileći paprikaš.

Naši stari na selu se dave u njemu, a i vi ćete čim ga spremite.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

POTREBNI SASTOJCI:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

piletina - 1 kg

brašno - 30 g (3 kašike)

ulje - 60 ml

luk - 3 - 4 glavice

paprike - 1 kom. zelena paprika

paradajz - 200 g (3 - 4 kom.)

peršun - 1/2 veze

aleva paprika - 1 kašika

so - po ukusu

NAČIN PRIPREME:

Isecite piletinu u stavite je da se dinsta na masnoći sa malo vode. Dodajte iseckani luk.

Nakon toga dodajte brašno i alevu papriku. Dolijte vodu i kad provri, dodajte sitno iseckanu papriku i oljušten i iseckan na parčiće paradajz.

Ostavite jelo da vri na tihoj vatri i posolite. Kad je gotovo, pospite iseckanim peršunom.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading