Recept za pileći paprikaš: Ovo je već godinama jedno od omiljenih jela u srpskim domovima
Pileći paprikaš obožavaju sve generacije u našoj zemlji.

Recept za pileći paprikaš je jedan od onih sa kojim teško možete da pogrešite. Ukusno je, ima dosta zdravih sastojaka i nema onih kojih ga ne vole.
SASTOJCI:
1 pile ili mlađa kokoška
1,5 kg krompira
1 dl ulja ili kašika masti
1 šargarepa
1 paradajz
1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka
2 glavice crnog luka i par češnjeva belog
1 paprika
tucana ljuta paprika
peršunov list
mleveni biber, lovorov list
so, brašno
PRIPREMA:
Prvo pažljivo očistite pile, a onda ga operite i isecite na komadiće. Zagrejte ulje i na njemu propržite iseckan crni luk, a obda redom dodajte isečenu šargarepu, papriku, paradajz i meso.
Možda vas zanima:

Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu

PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Možda vas zanima:

Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu

PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Možda vas zanima:

Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu

PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Sipajte pola čaše vode i dinstajte. Negde na pola kuvanja dodajte paradajz, malo tucane paprike i sitno isečen krompir.
Prijatno!

Znate li šta je bamija? Isprobajte recept za ovo preukusno i zdravo jelo – pravi je melem za creva i probavu
Bamija – savršeno varivo za one koji žele zdrav obrok bez viška kalorija

Stari recept za čorbu na koji su zaboravili mnogi: Sprema se od nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji
Jednostavna čorba od sastojaka koje već imamo kod kuće.

Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima

Ovaj manastirski kolač je idealan za nenajavljene goste! Pravi se na vodi bez šećera, i to za čas
U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.

Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.
Komentari(0)