Recept za pileći paprikaš: Ovo je već godinama jedno od omiljenih jela u srpskim domovima
Pileći paprikaš obožavaju sve generacije u našoj zemlji.

Recept za pileći paprikaš je jedan od onih sa kojim teško možete da pogrešite. Ukusno je, ima dosta zdravih sastojaka i nema onih kojih ga ne vole.
SASTOJCI:
1 pile ili mlađa kokoška
1,5 kg krompira
1 dl ulja ili kašika masti
1 šargarepa
1 paradajz
1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka
2 glavice crnog luka i par češnjeva belog
1 paprika
tucana ljuta paprika
peršunov list
mleveni biber, lovorov list
so, brašno
PRIPREMA:
Prvo pažljivo očistite pile, a onda ga operite i isecite na komadiće. Zagrejte ulje i na njemu propržite iseckan crni luk, a obda redom dodajte isečenu šargarepu, papriku, paradajz i meso.
Možda vas zanima:

Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu

PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Možda vas zanima:

Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu

PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Možda vas zanima:

Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu

PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Sipajte pola čaše vode i dinstajte. Negde na pola kuvanja dodajte paradajz, malo tucane paprike i sitno isečen krompir.
Prijatno!

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti
Komentari(0)