Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
![Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu](/data/images/2023-03-23/49434_shutterstock-1982485994_f.jpg?timestamp=1679698800)
Sastojci:
POVRĆE
1 crveni luk
Možda vas zanima:
![piletina](/data/images/2023-02-17/46710_shutterstock-1296846601_f.jpg)
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
![Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?](/data/images/2023-03-14/48698_musaka-od-kobaje-2149858519_f.jpg)
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
![piletina](/data/images/2023-02-17/46710_shutterstock-1296846601_f.jpg)
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
![Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?](/data/images/2023-03-14/48698_musaka-od-kobaje-2149858519_f.jpg)
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
![piletina](/data/images/2023-02-17/46710_shutterstock-1296846601_f.jpg)
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
![Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?](/data/images/2023-03-14/48698_musaka-od-kobaje-2149858519_f.jpg)
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
![piletina](/data/images/2023-02-17/46710_shutterstock-1296846601_f.jpg)
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
![Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?](/data/images/2023-03-14/48698_musaka-od-kobaje-2149858519_f.jpg)
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
![piletina](/data/images/2023-02-17/46710_shutterstock-1296846601_f.jpg)
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
![Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?](/data/images/2023-03-14/48698_musaka-od-kobaje-2149858519_f.jpg)
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
![piletina](/data/images/2023-02-17/46710_shutterstock-1296846601_f.jpg)
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
![Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?](/data/images/2023-03-14/48698_musaka-od-kobaje-2149858519_f.jpg)
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
![piletina](/data/images/2023-02-17/46710_shutterstock-1296846601_f.jpg)
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
![Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?](/data/images/2023-03-14/48698_musaka-od-kobaje-2149858519_f.jpg)
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
![piletina](/data/images/2023-02-17/46710_shutterstock-1296846601_f.jpg)
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
![Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?](/data/images/2023-03-14/48698_musaka-od-kobaje-2149858519_f.jpg)
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
![piletina](/data/images/2023-02-17/46710_shutterstock-1296846601_f.jpg)
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
![Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?](/data/images/2023-03-14/48698_musaka-od-kobaje-2149858519_f.jpg)
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
![piletina](/data/images/2023-02-17/46710_shutterstock-1296846601_f.jpg)
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
![Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?](/data/images/2023-03-14/48698_musaka-od-kobaje-2149858519_f.jpg)
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
MESO
4 kom karabataka
po želji suvi začin
1 kašikica aleve paprike
po želji biber
malo ulja
NOKLE
2 jaja
5 dobro napunjenih kašika brašna
2 kašike griza
1 dl mineralna voda,a može i obična voda
Shutterstock
Priprema:
Iseckajte na kockice luk i prodinstate ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćenu i na kolutove isečenu šargarepu, celer, papriku isečenu na kockice, lovorov list. Dok se to dinsta, operete meso, belo meso isecete na sitnije komadiće, i sve to dodate na dinstano povrće. Dinstajte oko 10 min ili dok meso malo ne pobeli. U međuvremenu očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i vegetu po želji, pa dinstajte uz povremeno mešanje oko 5 min.Sad dodajte vruću vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi.
Poklopite i kuvajte dalje na laganoj vatri, opet nekih 10 min! U međuvremenu pripremite nokle, tako što ćete viljuškom izmutite jaja, dodati brasšno, griz i pomalo dodavati vodu.Ostavite da odstoji dok se paprikaš kuva. Na kraju, dodajte kašiku paradajz pirea, i nokle vadite viljuškom ili kašikom kako vam je zgodnije. Paprikaš je gotov onda kada se krompir fino da izgnječiti viljuškom, i kad se meso lagano da odvojiti od kostiju i kada knedle fino nabubre i isplivaju na površinu! Na kraju možete posuti sitno iseckanim peršunom, biber dodajte po želji!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)