Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Sastojci:
POVRĆE
1 crveni luk
Možda vas zanima:
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:
Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
MESO
4 kom karabataka
1 kom belog mesa
po želji suvi začin
1 kašikica aleve paprike
po želji biber
malo ulja
NOKLE
2 jaja
5 dobro napunjenih kašika brašna
2 kašike griza
1 dl mineralna voda,a može i obična voda
Shutterstock
Priprema:
Iseckajte na kockice luk i prodinstate ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćenu i na kolutove isečenu šargarepu, celer, papriku isečenu na kockice, lovorov list. Dok se to dinsta, operete meso, belo meso isecete na sitnije komadiće, i sve to dodate na dinstano povrće. Dinstajte oko 10 min ili dok meso malo ne pobeli. U međuvremenu očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i vegetu po želji, pa dinstajte uz povremeno mešanje oko 5 min.Sad dodajte vruću vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi.
Poklopite i kuvajte dalje na laganoj vatri, opet nekih 10 min! U međuvremenu pripremite nokle, tako što ćete viljuškom izmutite jaja, dodati brasšno, griz i pomalo dodavati vodu.Ostavite da odstoji dok se paprikaš kuva. Na kraju, dodajte kašiku paradajz pirea, i nokle vadite viljuškom ili kašikom kako vam je zgodnije. Paprikaš je gotov onda kada se krompir fino da izgnječiti viljuškom, i kad se meso lagano da odvojiti od kostiju i kada knedle fino nabubre i isplivaju na površinu! Na kraju možete posuti sitno iseckanim peršunom, biber dodajte po želji!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Komentari(0)