Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu

Sastojci:
POVRĆE
1 crveni luk
Možda vas zanima:

Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija

Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:

Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija

Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:

Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija

Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:

Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija

Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:

Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija

Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:

Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija

Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:

Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija

Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:

Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija

Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:

Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija

Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Možda vas zanima:

Spremite pileća krilca u sosu od meda i kurkume: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
Ako volite krilca, uz ovaj sos će biti još ukusnija

Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
MESO
4 kom karabataka
1 kom belog mesa
po želji suvi začin
1 kašikica aleve paprike
po želji biber
malo ulja
NOKLE
2 jaja
5 dobro napunjenih kašika brašna
2 kašike griza
1 dl mineralna voda,a može i obična voda
Shutterstock
Priprema:
Iseckajte na kockice luk i prodinstate ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćenu i na kolutove isečenu šargarepu, celer, papriku isečenu na kockice, lovorov list. Dok se to dinsta, operete meso, belo meso isecete na sitnije komadiće, i sve to dodate na dinstano povrće. Dinstajte oko 10 min ili dok meso malo ne pobeli. U međuvremenu očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i vegetu po želji, pa dinstajte uz povremeno mešanje oko 5 min.Sad dodajte vruću vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi.
Poklopite i kuvajte dalje na laganoj vatri, opet nekih 10 min! U međuvremenu pripremite nokle, tako što ćete viljuškom izmutite jaja, dodati brasšno, griz i pomalo dodavati vodu.Ostavite da odstoji dok se paprikaš kuva. Na kraju, dodajte kašiku paradajz pirea, i nokle vadite viljuškom ili kašikom kako vam je zgodnije. Paprikaš je gotov onda kada se krompir fino da izgnječiti viljuškom, i kad se meso lagano da odvojiti od kostiju i kada knedle fino nabubre i isplivaju na površinu! Na kraju možete posuti sitno iseckanim peršunom, biber dodajte po želji!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti
Komentari(0)