POZNATI KUVAR IMA BIZARAN TRIK ZA PRAVLJENJE PLJESKAVICA: Ako ih ovako spremite biće SAVRŠENE

Miloš Milenović

18:00

Gastronomija 0

Ako vam se dešava da se pljesksavice ili burgeri presuše pre nego što ih skinete sa rešetke za roštilj,onda je ovo pravo rešenje za vas.

POZNATI KUVAR IMA BIZARAN TRIK ZA PRAVLJENJE PLJESKAVICA: Ako ih ovako spremite biće SAVRŠENE
Shutterstock

 

Tajna sočnih burgera krije se u kockama leda, smatra slavni kuvar.

“Oblikujte burgere rukama, a zatim u sredinu svakog stavite po jednu kocku leda. Burgeri će na taj način sačuvati vlažnost i neće se presušiti”, izjavio je Eliot za Foks Njuz a piše lifehacks.com.

Možda vas zanima:

Shutterstock/OsherR

Gastronomski pejzaž Srbije – od „špajzerske“ do „pite na sve načine“

Gastronomija

19:00

10 oktobar, 2025

Srbija je zemlja u kojoj se raznolikost prepoznaje ne samo po pejzažima i govorima, već i po hrani. Svaki kraj ima svoje specijalitete, a ponegde je cela kuhinja dobila nadimak koji je ostao u narodnom govoru. Od „škole roštilja“ u Leskovcu, preko „kuhinje pita“ u Sandžaku, do „špajzerske trpeze“ u Banatu – nazivi nisu slučajni, već su odraz prirode, istorije i navika stanovništva.

slatko od višanja

Miris detinjstva i simbol gostoprimstva, običaji i recept - Zašto je slatko od višanja poseban deo srpske kuhinje

Gastronomija

21:00

7 oktobar, 2025

Slatko od višanja jedan je od onih ukusa koji neodoljivo vraćaju u prošlost. Na stolovima srpskih domaćica ono je vekovima imalo posebno mesto – posluživano prvim gostima kao znak dobrodošlice i poštovanja. U mnogim krajevima Srbije i danas važi običaj da se gost na ulazu u kuću posluži kašičicom slatka i čašom hladne vode, što se smatralo gestom topline i uvažavanja.

Možda vas zanima:

Shutterstock/OsherR

Gastronomski pejzaž Srbije – od „špajzerske“ do „pite na sve načine“

Gastronomija

19:00

10 oktobar, 2025

Srbija je zemlja u kojoj se raznolikost prepoznaje ne samo po pejzažima i govorima, već i po hrani. Svaki kraj ima svoje specijalitete, a ponegde je cela kuhinja dobila nadimak koji je ostao u narodnom govoru. Od „škole roštilja“ u Leskovcu, preko „kuhinje pita“ u Sandžaku, do „špajzerske trpeze“ u Banatu – nazivi nisu slučajni, već su odraz prirode, istorije i navika stanovništva.

slatko od višanja

Miris detinjstva i simbol gostoprimstva, običaji i recept - Zašto je slatko od višanja poseban deo srpske kuhinje

Gastronomija

21:00

7 oktobar, 2025

Slatko od višanja jedan je od onih ukusa koji neodoljivo vraćaju u prošlost. Na stolovima srpskih domaćica ono je vekovima imalo posebno mesto – posluživano prvim gostima kao znak dobrodošlice i poštovanja. U mnogim krajevima Srbije i danas važi običaj da se gost na ulazu u kuću posluži kašičicom slatka i čašom hladne vode, što se smatralo gestom topline i uvažavanja.

Možda vas zanima:

Shutterstock/OsherR

Gastronomski pejzaž Srbije – od „špajzerske“ do „pite na sve načine“

Gastronomija

19:00

10 oktobar, 2025

Srbija je zemlja u kojoj se raznolikost prepoznaje ne samo po pejzažima i govorima, već i po hrani. Svaki kraj ima svoje specijalitete, a ponegde je cela kuhinja dobila nadimak koji je ostao u narodnom govoru. Od „škole roštilja“ u Leskovcu, preko „kuhinje pita“ u Sandžaku, do „špajzerske trpeze“ u Banatu – nazivi nisu slučajni, već su odraz prirode, istorije i navika stanovništva.

slatko od višanja

Miris detinjstva i simbol gostoprimstva, običaji i recept - Zašto je slatko od višanja poseban deo srpske kuhinje

Gastronomija

21:00

7 oktobar, 2025

Slatko od višanja jedan je od onih ukusa koji neodoljivo vraćaju u prošlost. Na stolovima srpskih domaćica ono je vekovima imalo posebno mesto – posluživano prvim gostima kao znak dobrodošlice i poštovanja. U mnogim krajevima Srbije i danas važi običaj da se gost na ulazu u kuću posluži kašičicom slatka i čašom hladne vode, što se smatralo gestom topline i uvažavanja.

Eliot takođe savetuje da ne dodajete previše začina u svoje burgere, jer će potisnuti ukus mesa. Najbolje bi bilo da umesto toga svoju pažnju usmerite na traženje što kvalitetnije govedine, zaključuje Eliot.

Komentari(0)

Loading