OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI Stari recept za male pljeskavice koji će oduševiti čitavu porodicu

Miloš Milenović

14:00

Gastronomija 0

Uživaćete dok budete jeli.

OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI Stari recept za male pljeskavice koji će oduševiti čitavu porodicu
Shutterstock

 

Sjajne male pljeskavice sa krompirom. Uživaćete dok budete jeli.

Potrebno je:

Možda vas zanima:

domaći sir

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

Gastronomija

16:00

1 avgust, 2025

U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Možda vas zanima:

domaći sir

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

Gastronomija

16:00

1 avgust, 2025

U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Možda vas zanima:

domaći sir

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

Gastronomija

16:00

1 avgust, 2025

U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

    Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • 2 krompira - srednja
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • 1 jaje
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • 2 kašike brašna
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • 1 manji luk
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • 1 papika iz turšije
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • malo ml paprike
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • suvi začin
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • ml biber
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • malo kurkume
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • malo karija
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • 200 gr ml mesa
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

  • 50 gr kačkavalja
  • Možda vas zanima:

    domaći sir

    Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

    Gastronomija

    16:00

    1 avgust, 2025

    U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Možda vas zanima:

domaći sir

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

Gastronomija

16:00

1 avgust, 2025

U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Možda vas zanima:

domaći sir

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

Gastronomija

16:00

1 avgust, 2025

U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Priprema:

Krompir izrendajte, papriku iseckajte na kockice, luk iseckajte takođe sitno. U činiju stavite jaje, krompir, brašno može malo sode bikarbone, iseckan luk i papriku iz turšije.

Dodati ml paprike pola kašičice, ml biber, suvi začin 1 kašičicu, kurkumu, kari i 200 gr ml mesa.

Sve izjednačiti. Praviti jednake loptice i ređati u pleh obložen pek papirom, malo ih pritisnuti i na svaku staviti rendani kačkavalj. Peći na 200 stepeni C 35-40 minuta. Prelepe su, služiti tople.

domaći sir

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije

Gastronomija

16:00

1 avgust, 2025

U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Komentari(0)

Loading