Stalno ga bacate, a niste ni svesni šta čini za naše zdravlje: Deo koji odsečete štiti vaše srce
Sezona je mladog luka i zato iskoristite priliku i jedite ga baš svaki dan. Zeleni deo mladog luka nikako ne bi trebalo bacati jer se u njemu nalaze sastojci koji su odlični za naše zdravlje.
Mladi luk je bogat vitaminima i mineralima, i odličan je u zaštiti zdravlja. Ima antibakterijska svojstva i štiti od upala, pomaže kod prehlade, a dobar je i za poboljšanje probave. Sadrži vitamine A, K i C, dok od minerala sadrži dosta fosfora, kalijuma i kalcijuma.
Zašto je dobro jesti mladi luk svaki dan?
Štiti srce – Pun je antioksidansa koji štite telo od oštećenja izazvanih delovanjem slobodnih radikala. Uz to, mladi luk može da održi krvni pritisak u granicama normale i smanjuje rizik od stvaranja ugrušaka.
Dobar je za vid – Štiti od upala i smanjuje rizik od očnih oboljenja. Sadrži dosta vitamina A, koji je neohodan za dobar vid. Samo jedan luk sadrži oko tri posto dnevnih potreba za vitaminom A.
Možda vas zanima:
NEMA VEĆEG NA SVETU U Ripnju raste džinovsko povrće - Mladi luk od čak 1, 63 metara
Milosavljevići u Ripnju pored vikendice imaju i bašticu i za svoje potrebe sade domaće povrće. Ali, kako kažu, dosad nisu imali ovako "kapitalne" plodove
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
Možda vas zanima:
NEMA VEĆEG NA SVETU U Ripnju raste džinovsko povrće - Mladi luk od čak 1, 63 metara
Milosavljevići u Ripnju pored vikendice imaju i bašticu i za svoje potrebe sade domaće povrće. Ali, kako kažu, dosad nisu imali ovako "kapitalne" plodove
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
Možda vas zanima:
NEMA VEĆEG NA SVETU U Ripnju raste džinovsko povrće - Mladi luk od čak 1, 63 metara
Milosavljevići u Ripnju pored vikendice imaju i bašticu i za svoje potrebe sade domaće povrće. Ali, kako kažu, dosad nisu imali ovako "kapitalne" plodove
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
Možda vas zanima:
NEMA VEĆEG NA SVETU U Ripnju raste džinovsko povrće - Mladi luk od čak 1, 63 metara
Milosavljevići u Ripnju pored vikendice imaju i bašticu i za svoje potrebe sade domaće povrće. Ali, kako kažu, dosad nisu imali ovako "kapitalne" plodove
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
Možda vas zanima:
NEMA VEĆEG NA SVETU U Ripnju raste džinovsko povrće - Mladi luk od čak 1, 63 metara
Milosavljevići u Ripnju pored vikendice imaju i bašticu i za svoje potrebe sade domaće povrće. Ali, kako kažu, dosad nisu imali ovako "kapitalne" plodove
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
Snižava holesterol – Mladi luk ima veliki broj supstanci koje snižavaju loš holesterol u krvi. Njegov zeleni deo veoma je zdrav i, pored toga što pomaže da se smanji holesterol, dobar je i za vraćanje povišenog šećera u normalu. Hrom prisutan u mladom luku ima niz zdravstvenih koristi, a samo jedna od njih je prevencija i kontrola dijabetesa.
Za lepšu kožu – Pomaže telu u proizvodnji kolagena, koji je važan za lepu, zdravu i zategnutu kožu. Kolagen je zaslužan za usporavanje nastanka bora na licu i nalazi se u mnogim kremama.
(Novosti)
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Komentari(0)