Stalno ga bacate, a niste ni svesni šta čini za naše zdravlje: Deo koji odsečete štiti vaše srce
Sezona je mladog luka i zato iskoristite priliku i jedite ga baš svaki dan. Zeleni deo mladog luka nikako ne bi trebalo bacati jer se u njemu nalaze sastojci koji su odlični za naše zdravlje.
![Stalno ga bacate, a niste ni svesni šta čini za naše zdravlje: Deo koji odsečete štiti vaše srce](/data/images/2023-01-05/43471_1672922403-cacak-mladi-luk-dobra-zarada-fotorina6_f.jpg?timestamp=1693864800)
Mladi luk je bogat vitaminima i mineralima, i odličan je u zaštiti zdravlja. Ima antibakterijska svojstva i štiti od upala, pomaže kod prehlade, a dobar je i za poboljšanje probave. Sadrži vitamine A, K i C, dok od minerala sadrži dosta fosfora, kalijuma i kalcijuma.
Zašto je dobro jesti mladi luk svaki dan?
Štiti srce – Pun je antioksidansa koji štite telo od oštećenja izazvanih delovanjem slobodnih radikala. Uz to, mladi luk može da održi krvni pritisak u granicama normale i smanjuje rizik od stvaranja ugrušaka.
Dobar je za vid – Štiti od upala i smanjuje rizik od očnih oboljenja. Sadrži dosta vitamina A, koji je neohodan za dobar vid. Samo jedan luk sadrži oko tri posto dnevnih potreba za vitaminom A.
Možda vas zanima:
![proja](/data/images/2023-02-28/47659_proja-shutterstock-1535815367_f.jpg)
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
![PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu](/data/images/2023-01-05/43469_1672922409-cacak-mladi-luk-dobra-zarada-fotorina4_f.jpg)
PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu
Dva kamiona ovog povrća već poslata za Beograd
Možda vas zanima:
![proja](/data/images/2023-02-28/47659_proja-shutterstock-1535815367_f.jpg)
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
![PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu](/data/images/2023-01-05/43469_1672922409-cacak-mladi-luk-dobra-zarada-fotorina4_f.jpg)
PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu
Dva kamiona ovog povrća već poslata za Beograd
Možda vas zanima:
![proja](/data/images/2023-02-28/47659_proja-shutterstock-1535815367_f.jpg)
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
![PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu](/data/images/2023-01-05/43469_1672922409-cacak-mladi-luk-dobra-zarada-fotorina4_f.jpg)
PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu
Dva kamiona ovog povrća već poslata za Beograd
Možda vas zanima:
![proja](/data/images/2023-02-28/47659_proja-shutterstock-1535815367_f.jpg)
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
![PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu](/data/images/2023-01-05/43469_1672922409-cacak-mladi-luk-dobra-zarada-fotorina4_f.jpg)
PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu
Dva kamiona ovog povrća već poslata za Beograd
Možda vas zanima:
![proja](/data/images/2023-02-28/47659_proja-shutterstock-1535815367_f.jpg)
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
![PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu](/data/images/2023-01-05/43469_1672922409-cacak-mladi-luk-dobra-zarada-fotorina4_f.jpg)
PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu
Dva kamiona ovog povrća već poslata za Beograd
Snižava holesterol – Mladi luk ima veliki broj supstanci koje snižavaju loš holesterol u krvi. Njegov zeleni deo veoma je zdrav i, pored toga što pomaže da se smanji holesterol, dobar je i za vraćanje povišenog šećera u normalu. Hrom prisutan u mladom luku ima niz zdravstvenih koristi, a samo jedna od njih je prevencija i kontrola dijabetesa.
Za lepšu kožu – Pomaže telu u proizvodnji kolagena, koji je važan za lepu, zdravu i zategnutu kožu. Kolagen je zaslužan za usporavanje nastanka bora na licu i nalazi se u mnogim kremama.
(Novosti)
![čaj](/data/images/2024-10-08/102509_caj-od-jabuke-shutterstock-504933145_f.jpg)
3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
Komentari(0)