Stalno ga bacate, a niste ni svesni šta čini za naše zdravlje: Deo koji odsečete štiti vaše srce
Sezona je mladog luka i zato iskoristite priliku i jedite ga baš svaki dan. Zeleni deo mladog luka nikako ne bi trebalo bacati jer se u njemu nalaze sastojci koji su odlični za naše zdravlje.
Mladi luk je bogat vitaminima i mineralima, i odličan je u zaštiti zdravlja. Ima antibakterijska svojstva i štiti od upala, pomaže kod prehlade, a dobar je i za poboljšanje probave. Sadrži vitamine A, K i C, dok od minerala sadrži dosta fosfora, kalijuma i kalcijuma.
Zašto je dobro jesti mladi luk svaki dan?
Štiti srce – Pun je antioksidansa koji štite telo od oštećenja izazvanih delovanjem slobodnih radikala. Uz to, mladi luk može da održi krvni pritisak u granicama normale i smanjuje rizik od stvaranja ugrušaka.
Dobar je za vid – Štiti od upala i smanjuje rizik od očnih oboljenja. Sadrži dosta vitamina A, koji je neohodan za dobar vid. Samo jedan luk sadrži oko tri posto dnevnih potreba za vitaminom A.
Možda vas zanima:
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu
Dva kamiona ovog povrća već poslata za Beograd
Možda vas zanima:
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu
Dva kamiona ovog povrća već poslata za Beograd
Možda vas zanima:
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu
Dva kamiona ovog povrća već poslata za Beograd
Možda vas zanima:
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu
Dva kamiona ovog povrća već poslata za Beograd
Možda vas zanima:
PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog
PRVIH DANA NOVE GODINE IMA PUNE RUKE POSLA Saša iz Čačka zahvaljujući ovom povrću sagradio kuću i odškolovao decu
Dva kamiona ovog povrća već poslata za Beograd
Snižava holesterol – Mladi luk ima veliki broj supstanci koje snižavaju loš holesterol u krvi. Njegov zeleni deo veoma je zdrav i, pored toga što pomaže da se smanji holesterol, dobar je i za vraćanje povišenog šećera u normalu. Hrom prisutan u mladom luku ima niz zdravstvenih koristi, a samo jedna od njih je prevencija i kontrola dijabetesa.
Za lepšu kožu – Pomaže telu u proizvodnji kolagena, koji je važan za lepu, zdravu i zategnutu kožu. Kolagen je zaslužan za usporavanje nastanka bora na licu i nalazi se u mnogim kremama.
(Novosti)
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)