RECEPT ZA NAJBOLJE ĆUFTE ISKUSNIH KUVARA: Uz ovih 7 njihovih caka, koje malo ko zna, uvek BUDU SAVRŠENO UKUSNE
Recept za najbolje ćufte od iskusnih kuvara obavezno zapišite, jer zahvaljujući njihovim trikovima uvek ispadnu preukusne!

Ćufte su uvek pravi izbor, bez obzirali da li ih jedete uz krompir, paradajz sos, ili neki drugi prilog. Međutim, domaćice često prave greške, zbog kojih se one raspadaju, zato pažljivo pročitajte sledeće savete kuvara - na osnovu njihovih caka svaki put ispadnu fenomenlano, a ukus je neodoljiv!
1. Mešano meso ili ne
Kulinarski stručnjaci se slažu u jednom – slobodno napravite mešavinu mlevenog mesa za pripremu ćufti. Preporučuje se kombinacija junećeg i svinjskog mesa, prenosi portal Stvar ukusa, kako biste dobili ćuftice bogatog ukusa.
2. Hleb i jaja
Prezle ili komad nakvašenog hleba i jaja se ne koriste samo zbog sočnosti ćufti, već i zbog toga što lepo vežu sve sastojke. Zbog toga nemojte izostaviti ove sastojke u pripremi sočnih mesnih loptica.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.

Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
3. Sir za jači ukus
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Ukoliko želite ukusnije ćufte, smesi obavezno dodajte i rendani parmezan. Kako bi se lepo rasporedio u ćuftama, vodite računa da sir bude što sitnije izrendan.
4. Začini za bolju aromu
Izaberite omiljenu kombinaciju biljnih začina i dajte ćuftama jedinstven pečat. Preporučujemo peršun, bosiljak ili origano.
5. Oblikujte ćufte rukama
Smesu ćete najbolje pomešati rukama, a tako ćete i najbolje formirati kuglice od mesa. Samo ne preterujte u mešenju – na taj način rizikujete da dobijete tvrde ćufte.
Foto: Shutterstock
6. Veličina je zaista bitna
Veličina ćuftica zavisi od toga da li ih spremate za dodatak sendvičima, služite sa testeninom ili spremate ćufte u sosu. Idelana veličina za loptice u sosu je ona koja odgovara veličini loptice za golf. Ćufte veličine ping-pong loptice se lako mogu raspasti, a nisu preporučljive ni one veličine loptice za tenis, piše Noizz.
7. Najukusnije su tamnobraon ćuftice
Ne preporučujemo da prepečete loptice, ali ćufte bez hrskave braon korice zaista nisu specijalitet koji će zadiviti gurmane.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)